Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen oppermachtig in race één op de Nürburgring

kop

Sebastiaan Bleekemolen heeft op het Duitse Grand Prix circuit van de Nürburgring de eerste wedstrijd in de Dutch Renault Clio Cup met overmacht op zijn naam geschreven. Op de natte baan reed de als vijfde gestarte Marcel Dekker op ruim acht seconden van de winnaar als tweede over de finish en deed daarmee goede zaken voor het kampioenschap. Melvin de Groot legde beslag op plaats drie. Jan Muys wist in de veertiende ronde Paul Harkema van de vierde plaats te verdringen en pakte zo de zege in de Olympia Cup.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus

De Dutch Renault Clio Cup rijdt vandaag tijdens de 36ste RCM DMV Grenzlandrennen in het omlijstende programma van de VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op het 3.618 meter lange (kleine) Grand Prix circuit van de Eifelomloop.

mist

Nadat mist de geplande start vanmorgen om acht uur onmogelijk maakte, was het even na de klok van elf dan toch raak. Op pole Sebastiaan Bleekemolen, gevolgd door Robert van den Berg, Melvin de Groot en de snelste Olympia Cup-rijder Paul Harkema. Pas op startplek vijf Marcel Dekker als lijstaanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap. Daarachter routinier Michael Bleekemolen, nummer twee in de Olympia Cup Jan Muys, Eva Harkema en Wilbert van den Burg, terwijl Marcel van de Maat de top tien volmaakte.

start

In plaats van de droge baan tijdens de kwalificatie, dit keer vochtige omstandigheden op de Nürburgring. Van den Berg en Michael Bleekemolen gokten echter op een snel opdrogende baan en kozen voor slicks, naar al snel bleek een verkeerde keuze, zeker toen het ook weer licht begon te regenen. Meteen bij de start was het tweetal al kansloos en viel snel terug om uiteindelijk als laatste (Bleekemolen) en voorlaatste (Van den Berg) de finish te passeren. Pas in de laatste ronden kon de Harders Plaza-rijder de tijden van de koplopers benaderde, maar toen was de achterstand al meer dan anderhalve minuut.

groot

Vanaf poleposition had Sebastiaan Bleekemolen een slechte start en werd gepasseerd door zijn teamgenoot De Groot. In no-time stelde Bleekemolen echter orde op zaken, passeerde De Groot en reed vervolgens bij het veld weg, om met een voorsprong van ruim acht seconden als winnaar de finish te passeren.

sebastiaan

"Vanaf de eerste meters in de vrije training gaat het al goed, zowel op een natte als droge baan. We rijden op het korte circuit en dat was even een tegenvaller omdat je dan een paar mooie bochten mist. Maar met een Clio valt het reuze mee en is het zelfs erg leuk, zeker omdat je op een aantal punten de curbstones kunt en moet meepakken", aldus een uiteraard tevreden winnaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet