Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen twee keer op pole in Duitsland

kop

Sebastiaan Bleekemolen heeft op het Duitse Grand Prix circuit van de Nürburgring de poleposition voor zich opgeëist voor de twee, morgen te verrijden wedstrijden van de Dutch Renault Clio Cup. Robert van den Berg zette de tweede tijd op de klokken, terwijl de grote winnaar van de Trophy of the Dunes en teamgenoot van Bleekemolen, Melvin de Groot, zijn Clio naar de derde tijd stuurde. Paul Harkema deed het ook weer uitstekend en is met een vierde plaats algemeen de hoogst geklasseerde rijder in de Olympia Cup.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus

Een week na de Trophy of the Dunes komen de rijders van de Dutch Renault Clio Cup alweer in actie voor hun elfde en twaalfde wedstrijd van het seizoen. Voor hun jaarlijkse buitenlandse uitstapje is de Dutch Renault Clio Cup dit keer te gast bij de 36ste RCM DMV Grenzlandrennen en treedt op in het randprogramma van de VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring. In tegenstelling tot de VLN-serie maken de Nederlandse Clio's alleen gebruik van het 5.148 meter lange Grand Prix circuit van de Nürburgring.

s bleekemolen

Omdat de twee races al op zaterdag op het programma staan, moesten de Nederlandse Clio's vandaag de baan op voor hun kwalificatie. Net als eerder op de dag in de vrije training, was het ook in de kwalificatie Sebastiaan Bleekemolen die de dienst uitmaakte en voor beide wedstrijden naar de poleposition trainde.

vdberg

Robert van den Berg zette zijn Harders Plaza Clio op plaats twee, terwijl Melvin de Groot, op toch al een halve seconde van Bleekemolen, de derde tijd voor zijn rekening nam.

d groot

Met een vierde plaats algemeen was Paul Harkema de beste rijder in de Olympia Cup voor minder ervaren coureurs. Marcel Dekker moest als leider in de tussenstand van het kampioenschap en rijder die op 'vreemde banen' meestal goed uit de voeten komt, genoegen nemen met een vijfde kwalificatiepositie. Michael Bleekemolen perste er een zesde tijd uit, terwijl Jan Muys met een zevende plaats, net voor Eva Harkema, de tweede rijder in de Olympia Cup was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet