Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Melvin de Groot wint ook race 2, Marcel Dekker morst punten

480 de groot blij 0787

Melvin de Groot heeft in de tweede Clio-race tijdens de Trophy of the Dunes laten zien dat je ook vanaf een vierde startplek niet kansloos bent voor de zege. Na een prima start ging De Groot als tweede de Tarzanbocht in, passeerde in de eerste ronde ook Robert van den Berg en wist ondanks rondenlang aandringen zijn tweede overwinning van het weekend te boeken. Van den Berg werd tweede, Olympiër Jan Muys knap derde en klassemenstleider Marcel Dekker moest ook Paul Harkema nog voor zich dulden, hij werd vijfde.


Tekst: Marco Antheunisse
Tekst en foto's: Co van der Gragt en Chris Schotanus

Robert van den Berg had tijdens de kwalificatie de beste tweede rondetijd gereden en mocht daarom de tweede race vanaf pole starten. De dit jaar zeer sterk rijdende Jan Muys staat naast hem, één positie voor zijn teamgenoot en klassementsleider Marcel Dekker. Met een gerepareerde seuqentiële versnellingspook moest Melvin de Groot zijn tweede race tijdens de Trophy of the Dunes aanvangen vanaf de vierde plaats.

480 vd berg 5151

Superstart
Van den Berg heeft een goede start en gaat als eerste de Tarzanbocht in, maar net als gisteren heeft De Groot een superstart, hij pakt de tweede plaats. Marcel Dekker heeft het in de beginfase zwaar.

480 dekker muys achter 5259

In de Gerlachbocht wordt hij in alle drukte naast de baan gedrukt, rijdt een stuk over het gras en komt achter zijn teamgenoot Muys weer op het asfalt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet