Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Marcel Dekker op titelkoers, Jan Muys snelste Olympiër

BX5C9356

 

Tijdens de kwalificatie in de Dutch Renault Clio Cup heeft Marcel Dekker laten zien dat hij met niets minder dan de titel tevreden is. Op de eerste ronden na was de fel groene Clio van Dekker Racing de snelste auto op de baan. Melvin de Groot probeerde ronde na ronde de 1:58.785 van Dekker te verbeteren, maar hij kwam 18 duizendste te kort. Robert van den Berg reed de derde tijd, nadat hij aanvankelijk een rijder of vijf voor zich had. In de Olympische klasse was Jan Muys de snelste rijder, hij bleef Niels Kool vier honderste voor.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

Gezien het drukke programma tijdens de Trophy of the Dunes staan er al op vrijdag een aantal kwalificatiesessies op het programma. Sebastiaan Bleekemolen is er niet bij vanwege verplichtingen op Monza in de Porsche Supercup, Ronald Morien is herstellende van een operatie en daarmee komt het aantal deelnemers op 11 rijders. Paul Harkema was er tijdens de kwalificatie niet bij omdat hij nog in het buitenland verblijft, maar zal hopelijk op tijd terug zijn om aan race 1 deel te nemen. Uiteraard zal hij dan vanaf de laatste startplek moeten aanvangen. 

dekkerpole

Zoals vaker zijn de rijders in de Olympia klasse de eersten die een rondetijd op de klok zetten, maar al snel prijkt de naam Marcel Dekker fier bovenaan de lijst. Dat wijzigt niet meer, maar achter de groene Clio wijzigt de volgorde wel in rap tempo.

 

CY7H9763

Jan Muys en Niels Kool zijn de snelste Olympiërs en lijken voor een stuntje te gaan zorgen, maar ruim op tijd slaat Melvin de Groot toe.

 

BX5C9364

 

Hij komt 18 duizendste van een seconde tekort om Dekker te passeren. Weer wat later stelt ook Robert van den Berg orde op zaken, hij rijdt de derde tijd. Jan Muys is wel de snelste Olympiër en daarmee scoort Dekker Racing een dubbele poleposition.

BX5C9268

Eva Harkema is er gelukkig weer bij.

Verrassend is dat Michael Bleekemolen, dit jaar weer helemaal terug bij de snelste rijders en zelfs al een keer racewinnaar, er dit keer niet aan te pas komt: "We vermoeden dat er iets met de motor aan de hand is, want ik heb last van drukverlies en daardoor komt ik snelheid te kort. Jammer, hopelijk kunnen we het voor de eerste race oplossen."

De eerste Clio-race begint zaterdag om 11.15 uur en gaat over 30 minuten.

Uitslag kwalificatie Dutch Renault Clio Cup, Trophy of the Dunes
vrijdag 6 september 2013, Circuit Park Zandvoort
1. Marcel Dekker, 1:58.785
2. Melvin de Groot +0.018
3. Robert van den Berg +0.062
4. Jan Muys, 1e Olympia +0.083
5. Niels Kool, 2e Olympia +0.121
6. Eva Harkema, 3e Olympia +0.734
7. Michael Bleekemolen +0.746
8. Wilbert van den Burg, 4e Olympia +0.910
9. Marcel van de Maat, 5e Olympia +1.106
10. Peter Schreurs, 6e Olympia +1.211
11. Paul Harkema, 7e Olympia, geen tijd

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet