Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Sebastien Loeb gaat voor FIA GT-zege bij RTL GP Masters of F3

Persbericht - RTL GP Masters of Formula 3 2013-pre5-Vimages-Fabre1

Op 5, 6 en 7 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de 23e editie plaats van de RTL GP Masters of Formula 3, de belangrijkste Europese Formule 3-race. Naast de bijzondere internationale confrontatie tussen de beste Formule 3-coureurs kan het publiek zich schrap zetten voor twee wervelende races van de sensationele FIA GT Series, waarin ook meervoudig rally-wereldkampioen Sebastien Loeb aan de start verschijnt. De beroemde autosportheld heeft het vizier volledig gericht op de zege.

Tekst en foto's: PR

Persbericht - RTL GP Masters of Formula 3 2013-pre5-Vimages-Fabre2


De FIA GT Series is voor het eerst te gast op Circuit Park Zandvoort met de beste coureurs en teams uit de GT-racerij. De derde kampioenschapsrace wordt daarbij verreden tijdens het wereldberoemde RTL GP Masters of Formula 3-weekend. Daarbij krijgt het Zandvoortse publiek een indrukwekkend startveld te zien vol krachtige GT's van Audi, BMW, Corvette, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-Benz, McLaren en Nissan. Op zaterdag wordt een 60-minuten durende kwalificatierace verreden, terwijl de officiële 'Championship race' geprogrammeerd staat voor zondagochtend. In beide races moeten alle teams een verplichte pitstop maken.

Sebastien Loeb gaat voor zege
Een van de meest bekende coureurs die aan de start verschijnt bij de FIA GT races is Sebastien Loeb. Met zijn eigen raceteam brengt de Franse coureur twee bloedsnelle McLaren MP4-12c's aan de start. Loeb, die afgelopen weekend imponeerde door op de beruchte Pikes Peak het record met maar liefst negentig seconden te verbeteren, neemt plaats in de McLaren met startnummer 9, waarbij hij drievoudig Masters-deelnemer Alvaro Parente als teamgenoot heeft. De tweede McLaren wordt bemand door Andreas Zuber en Mike Parisy. Toch zullen veel ogen gericht zijn op de verrichtingen van Loeb. Immers heeft de Franse autosportheld negen maal het WK Rally op zijn naam geschreven, maar heeft hij nog niet eerder op Zandvoort geracet.

 

Persbericht - RTL GP Masters of Formula 3 2013-pre5-Vimages-Fabre3

Audi aan de leiding
Hoewel Sebastien Loeb zich dit seizoen al behoorlijk in de kijker heeft gereden, zijn het Stéphane Ortelli en Laurens Vanthoor, die met de Audi R8 LMS Ultra aan de leiding gaan in het kampioenschap. Vlak daarachter staat de tweede Audi R8 LMS Ultra van Belgian Audi Club Team WRT, met Edward Sandström Frank Stippler. De beide Audi-duo's kunnen echter veel tegenstand verwachten van de snelle Belgische combinatie van Anthony Kumpen en Enzo Ide, eveneens uitkomend met een Audi R8 LMS Ultra.

Concurrentie aan zet
Racefans kunnen zich schrap zetten voor een bijzonder felle GT strijd in de Zandvoortse duinen. Want de sterke seizoensopening van Audi, heeft de concurrentie gemotiveerd tot het inzetten van een ijzersterke inhaalslag. Zo is het kleurrijke BMW Sports Trophy Team Brazil vertegenwoordigd met twee bolides, waarbij de karakteristieken van de Zandvoortse piste perfect lijken aan te sluiten het rijgedrag van de imposante BMW Z4 GT3. Daarnaast mengt het succesvolle HTP Gravity Charouz zich in de strijd met twee exemplaren van de Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Ook het Nissan GT Academy Team RJN is van de partij, met twee agressieve Nissan GT-R NISMO-bolides, terwijl het Grasser Racing Team en Rodrive beide opteren voor de snelle Lamborghini Gallardo LP560-4.

Persbericht - RTL GP Masters of Formula 3 2013-pre5-Vimages-Fabre4

Zorgen Nederlanders voor verrassing?
In het competitieve racegeweld van de FIA GT Series mengen zich tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 ook twee Nederlanders: Max Braams en Duncan Huisman. Zij verschijnen aan de start in de bulderende Chevrolet Corvette Z06 GT3, geprepareerd door het V8 Racing team. Beide coureurs hebben al de nodige GT-kilometers in de Chevrolet Camaro achter de rug in het HDI-Gerling Dutch GT Championship en het duo zou daarmee zomaar voor een Nederlands succes in de Corvette kunnen zorgen. Daarbij dienen zij dan nog wel af te rekenen met het succesvolle AF Corse Ferrari 458 Italia-duo Filip Salaquarda en Fabio Onidi en het toonaangevende Vita4One Racing Team met de BMW Z4 GT3.

Boeiend programma
De FIA GT Series komt op zowel zaterdag als zondag in actie, waarbij de kampioenschapsrace geprogrammeerd staat om 11.45 uur. Het programma omvat verder een demonstratie van Tom Coronel in de Auto GP-bolide van MP Motorsport, terwijl Dennis van de Laar de Nederlandse eer zal verdedigen in de Formule 3 race. Ook kan er gesmuld worden van Dutch Super Single Seater Series. Deze raceklasse verschijnt aan de start met een verschillende Formule 1 bolides uit de jaren '90 en ex-GP2 bolides. Daarnaast zijn er races van de Formula Ford Invitationals, de Formido Swift Cup en de Dutch Renault Clio Cup.

Toegangskaarten
Toegangsbewijzen zijn in voorverkoop aan te schaffen via de website van RTL Tickets (www.rtltickets.nl) of via een van de 400 winkels van Primera. Kaarten die worden besteld in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, in de voorverkoop € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen 50% korting op een paddockkaart. Ook zijn er tickets voor de hoofdtribune (vanaf € 20,00) in de voorverkoop verkrijgbaar, evenals duinkaarten (vanaf € 12,50) en family-tickets (vanaf € 30,00).

Het tijdschema en meer informatie over de RTL GP Masters of Formula 3 is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet