Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
AUTO GP

Div: Tom Coronel in actie bij RTL GP Masters of Formula 3

Persbericht - RTL GP Masters of Formula 3 2013-pre4-AutoGP


Op 5, 6 en 7 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de 23e editie plaats van de RTL GP Masters of Formula 3, de belangrijkste Europese Formule 3-race. Naast de bijzondere internationale confrontatie tussen de beste Formule 3-coureurs en een fraai raceprogramma, wordt het publiek op zondag 7 juli ook getrakteerd op een spectaculaire demonstratie van niemand minder dan oud Masters-winnaar Tom Coronel.

Tekst en foto's: PR

Op zondag 7 juli zal, vlak na de huldiging van de wereldberoemde Formule 3-race, Tom Coronel plaats nemen in een AutoGP bolide. De auto wordt geprepareerd door het succesvolle MP Motorsport en weegt minder dan 700 kilo, terwijl er door de 3,4 liter V8 Zytek motor al snel zo'n 550 pk op de achterwielen wordt losgelaten.


Persbericht - RTL GP Masters of Formula 3 2013-pre4-TomCoronelRacing

Voor Coronel, winnaar van de Masters of Formula 3 in 1997, is het een eerste kennismaking met de bolide: "De basis voor de Auto GP bolide is gelegd door de populaire A1GP serie", legt Coronel uit. Hij vervolgt: "Hoewel ik nog nooit eerder met de auto gereden heb, kijk ik met veel plezier uit naar de demonstratie. De RTL GP Masters of Formula 3 is een evenement dat racefans niet mogen missen. En met plezier demonstreer ik aan het publiek de kracht en snelheid van deze stoere Auto GP racer. Kijk dan ook niet vreemd op als 'Eat my dust' ditmaal wordt vervangen door 'Taste some rubber'!"


Persbericht - RTL GP Masters of Formula 3 2013-pre4-Suer1


Boeiend programma
De demonstratie van Tom Coronel in de AutoGP bolide staat gepland omstreeks 14.45 uur, na de finish van de RTL GP Masters of Formula 3-wedstrijd. Naast de internationale confrontatie van de Formule 3-rijders wordt het publiek getrakteerd op een krachtige selectie van raceseries die in actie komen in het bijprogramma. Zo zullen veel harten sneller gaan kloppen bij het horen en zien van stoere supercars als de McLaren MP4-12C, Ferrari 458 Italia en Lamborghini Gallardo LP-600 uit de FIA GT Series. Ook kan er gesmuld worden van Dutch Super Single Seater Series. Deze raceklasse verschijnt aan de start met een verschillende Formule 1 bolides uit de jaren '90 en ex-GP2 bolides. Daarnaast zijn er races van de Formula Ford Invitationals, de Formido Swift Cup en de Dutch Renault Clio Cup. De klap op de vuurpijl komt van het competitieve HDI-Gerling Dutch GT Championship.

Toegangskaarten
Toegangsbewijzen zijn in voorverkoop aan te schaffen via de website van RTL Tickets (www.rtltickets.nl) of via een van de 400 winkels van Primera. Kaarten die worden besteld in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, in de voorverkoop € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen 50% korting op een paddockkaart. Ook zijn er tickets voor de hoofdtribune (vanaf € 20,00) in de voorverkoop verkrijgbaar, evenals duinkaarten (vanaf € 12,50) en family-tickets (vanaf € 30,00).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet