Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Persbericht: Silverstone brengt Sebastiaan Bleekemolen geen geluk in Porsche Supercup

130630 sb silverstone 1

De derde Porsche Mobil 1 Supercup race van het seizoen heeft voor Sebastiaan Bleekemolen niet het resultaat gebracht waarop vooraf gehoopt was. Halverwege de race op Silverstone werd de Team Bleekemolen-piloot door een tegenstander geraakt, zag daarmee een verdere opmars gestuit worden en moest genoegen nemen met een 18de plaats. "Dit soort dingen horen er ook bij", was dan ook de korte conclusie van de routinier die in zijn succesvolle autosportcarrière bijna alles al een keer heeft meegemaakt. Beter verging het zijn Team Bleekemolen-teamgenoot Ben Barker, die in zijn thuisrace op een keurige negende plaats beslag wist te leggen. Teamgenoot Jeroen Mul passeerde als vijftiende de finish. De voor een ander team uitkomende Jeroen Bleekemolen was met een elfde plaats de hoogst geklasseerde Nederlander in het veld.

Na Barcelona en de smalle straten van Monaco mocht de Porsche Mobil 1 Supercup voor haar derde wedstrijd van het seizoen naar Silverstone, 'The Home of British Motor Racing'. In het omlijstende programma van de Grand Prix van Engeland stond er voor de snelste en meest prestigieuze merkencup ter wereld een wedstrijd over dertien ronden op het programma. Terwijl de 25 rijders in de vrije training een half natte baan voorgeschoteld kregen, kon de kwalificatie met de maar liefst 460 pk sterke Porsche's 911 GT3 Cup onder droge omstandigheden worden verreden. "Iedereen moest daardoor weer opnieuw beginnen met het vinden van de juiste set-up en dus werd het een interessante kwalificatie", aldus Sebastiaan Bleekemolen, die op 1,2 seconden van de poleposition een vijftiende tijd scoorde. "Ik zat er wat snelheid betreft steeds goed bij, maar werd op mijn tweede set banden eerst opgehouden en kwam daarna achter iemand die veel vuil op de baan gooide. Dat scheelt in iedere bocht een paar tienden van een seconde en opgeteld is dat toch veel, zeker in dit competitieve veld waar de verschillen zo klein zijn. Ben Barker en ik zaten dicht bij elkaar en hij staat tiende, dus die plek was reëel geweest." Met zijn tiende positie was Barker de hoogstgeplaatste rijder van Team Bleekemolen, terwijl Jeroen Mul na een spin op plaats 19 eindigde. De voor Lechner Racing uitkomende Jeroen Bleekemolen stond net voor zijn broer Sebastiaan op plek dertien.

 

130630 sb silverstone 3

De race verliep voor Sebastiaan Bleekemolen bepaald niet zoals gehoopt. "Bij de start had ik wielspin en verloor vier plekken, die ik in de twee daaropvolgende ronden weer kon terugwinnen. Het was tot dat moment een leuke race, maar toen liet Klaus Bachler zijn auto tegen die van mij lopen", blikte Bleekemolen terug. De Team Bleekemolen-rijder zag vele plaatsen verloren gaan, maakte ook nog weer de nodige posities goed, maar passeerde uiteindelijk als 18de de finish. "Door die schuiver heb je vlakke stukken op de banden en dan is het eigenlijk alleen nog maar harken en uitrijden. Dit hoort er ook allemaal bij", aldus een berustende Sebastiaan Bleekemolen. Beter verging het zijn Britse teamgenoot Barker die het tempo van de kop goed kon volgen en na aansluiting te hebben gevonden bij de strijd om plaats zeven, als negende werd geklasseerd. Mul legde beslag op plaats vijftien.

Jeroen Bleekemolen wist twee plaatsen te winnen, maar moest, in het voor de meervoudig Supercup-kampioen moeilijke weekend, genoegen nemen met plaats elf. "Frustrerend", was dan ook zijn korte samenvatting. "Ik had vooraf niet getest op Silverstone en dan loop je toch een beetje achter de rest aan. Daarnaast helpt het ook niet dat je net uit een LMP2 Le Mans auto komt en deze Supercup Porsche toch heel anders is dan die waarmee in het verleden gereden werd. In de race was de snelheid zeker niet verkeerd, maar door wat pech in de kwalificatie stond ik te ver naar achteren en zoals vroeger zomaar even naar voren rijden is er tegenwoordig in dit veld niet meer bij. Eigenlijk heb ik een goede klassering in de kwalificatie al verloren", blikte de jongere broer van Sebastiaan op zijn Silverstone-race terug.

 

130630 sb silverstone 2

De volgende en vierde wedstrijd in de Porsche Mobil 1 Supercup staat volgende week al op het programma, als de snelste merkencup tijdens de Grand Prix van Duitsland in actie komt op de Nürburgring. Sebastiaan Bleekemolen krijgt daarmee een druk raceprogramma voorgeschoteld, want op Circuit Park Zandvoort staat de prestigieuze Masters of Formula 3 op de kalender en daarin moet Sebastiaan Bleekemolen als meervoudig kampioen en nummer twee in de tussenstand aantreden in de Dutch Renault Clio Cup. "Ik rijd de kwalificatie van de Clio Cup op Zandvoort en vertrek dan naar de Nürburgring voor de tijdtraining en race in de Porsche Supercup. Vervolgens ga ik weer naar Zandvoort, waar ik dan de tweede Clio-race kan meedoen. Zo mis ik dus maar één race", aldus Bleekemolen over zijn goed geplande reisschema voor de komende dagen.

Porsche Mobil1 Supercup
Race Silverstone, 30 juni 2013
1. Nicki Thiim (Den), 13 ronden in 27.51,740 min., 2. Michael Ammermüller (Dui), op 0,580, 3. Michael Christensen (Den), op 1,363, 4. Sean Edwards (GBr), op 2,143, 5. Kuba Giermaziak (Pol), op 4,666, 9. Ben Barker (GBr), op 7,979, 11. Jeroen Bleekemolen, op 9,982, 15. Jeroen Mul (Ned), op 20,188, 18. Sebastiaan Bleekemolen (Ned), op 30,163.

Stand na drie races:
1. Sean Edwards, 54 punten, 2. Michael Ammermüller, 50, 3. Nicki Thiim, 46, 4. Kuba Giermaziak, 44, 5. Michael Christensen, 28, 8. Ben Barker, 20, 9. Jeroen Bleekemolen, 19, 17. Jeroen Mul, 9, 21. Sebastiaan Bleekemolen, 0.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet