Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Fittipaldi/Barbosa winnen GrandAm 6 Uur Watkins Glen

De combinatie Christian Fittipaldi/Joao Barbosa heeft de 6 Uur van Watkins Glen op haar naam geschreven. Christian Fittipaldi versloeg de Corvette DP van Michael Valiante met een miniem verschil. Na afloop van de wedstrijd moest Fittipaldi aan uitdrogingsverschijnselen geholpen worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's GrandAm

2013 Fittipaldi 6 U Watkins Glen
Mooie zege voor de combinatie Christian Fittipaldi/Joao Barbosa in Watkins Glen

Fittipaldi/Barbosa winnen GrandAm 6 Uur Watkins Glen
De onder wisselvallige weersomstandig verreden 6 Uur van Watkins Glen heeft een overwinning opgeleverd voor de combinatie Christian Fittipaldi/Joao Barbosa met een Corvette DP. Voor de Portugees Joao Barbosa betekende het zijn tweede achtereenvolgende overwinning in de 6 Uur van Watkins Glen. In 2012 zegevierde hij met de Amerikaan Darren Law. In de slotfase kwam Fittipaldi onder behoorlijk veel druk van Michael Valiante te staan.

Joao Barbosa: "Vorig jaar was het ook al zo close maar toen zat ik in de auto. En het is hard om vanaf buiten toe te zien. De oorspronkelijke strategie was dat ik de laatste stint voor mijn rekening zou nemen. Maar dit werkte helaas niet. Wij mochten onze positie op de baan niet verliezen."

Van de 5 seconden achterstand die Michael Valiante op Fittipaldi had wist hij er bijna van alles af te rijden. Op de finish bedroeg het verschil nog maar 0.265 secs. De tweede close finish in de geschiedenis van de 6 Uur van Watkins Glen. Brendon Hartley die samen met Scott Mayer en Pierre Kaffer een Starworks Ford Riley bestuurde, reed een uitstekende wedstrijd en bezorgde het team een derde plek.

GT
In de GT-klasse ging de overwinning voor de vierde maal naar de Stevenson Camaro GT.R. van Robin Liddell en John Edwards. Robin Liddell: "Er waren waarschijnlijk wel vijf of zes auto's die hier de GT-klasse konden winnen. Bij de pitstops speelde iedereen eigenlijk wel een beetje een sleutelrol." De tweede plek in de GT-klasse ging naar de AIM Autosport Team FXDD Ferrari F458 van Emil Assentato, Anthony Lazzaro en Leh Keen. De Magnus Racing Porsche GT3 van de combinatie Andy Lally/John Potter en Richard Lietz eindigde als derde. In de GX-klasse zegevierde de Speedsource Mazda 6 van de combinatie Joel Miller/Tristan Nunez en de Japanner Yohiro Terada.

2013 Stevenson Camaro Glen
Vierde GT zege voor de Stevenson Camaro GT.R in de GT-klasse van het
GrandAm kampioenschap.

Uitslag
1. Joao Barbosa/Christian Fittipaldi Corvette DP 171 ronden
2. Enzo Potolicchio/Stephane Sarrazin/Michael Valiante Corvette DP 171 ronden
3. Brendon Hartley/Pierre Kaffer/Scott Mayer Ford Riley DP 171 ronden
4. Oswaldo Negri/John Pew Ford Riley 171 ronden
5. Brian Frisell/Burt Friselle Corvette DP 171 ronden
6. Justin Wilson/Gustavo Yacaman Ford Riley DP 171 ronden
7. Scott Pruett/Memo Rojas BMW Riley DP 171 ronden
8. Sebastien Bourdais/Ryan Dalziel/Alex Popow Ford Riley 171 ronden
9. Antonio Garcia/Ricky Taylor/Richard Westbrook Corvette DP 171 ronden
10.Max Angelelli/Jordan Taylor Corvette DP 170 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet