Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Dekker wint met overmacht, felle strijd voor plaats twee (update)

480 dekker 7089

Marcel Dekker heeft met een zege vandaag op TT circuit Assen laten zien wie dit jaar de allersnelste Clio coureur op Assen is. Na zijn zege van gisteren deed de coureur van Dekker Racing erg goede zaken voor het kampioenschap met wederom een overwinning en snelste ronde. Michael Bleekemolen eindigde als tweede, voor Robert van den Berg. Jan Muys reed een sterke race en werd vijfde en won daarmee de race om de Olympia Cup.


Tekst: Maarten Overdijk (vanaf Assen, twitter: @maartenoverdijk)
Foto's: Chris Schotanus en Co van der Gragt

480 start 9624


Bij de start komen Marcel Dekker en Robert van den Berg goed weg van de eerste rij. Al voor de Haarbocht gaat het mis met Paul Harkema. Hij besluit in de remzone nog van lijn te wisselen en raakt daarbij Liroy Stuart die nergens heen kan. Harkema gaat dwars en knalt in de zijkant van Morien. 

 

480 paul harkema 9930

Voor Harkema is het einde race, Morien kan vervolgen met grote achterstand en Stuart heeft een loshangende voorbumper. Michael Bleekemolen heeft van het gedrang gebruik gemaakt door de derde plek te veroveren, voor Sebastiaan Bleekemolen.

In het middelveld hebben Melvin de Groot en Max Braams elkaar gevonden. Ze gaan prachtig zij aan zij door de Strubben en over de Veenslang. Bij het aanremmen voor de Ruskenhoek verremt Max Braams zich en snijdt de Ruskenhoek af. Enkele bochten later heeft hij zijn plek afgestaan aan De Groot.


480 muys 9941

Jan Muys ligt als snelste Olympia-deelnemer op de vijfde positie en weet Sebastiaan Bleekemolen goed onder druk te zetten. Het grootste gevecht op de baan is om plaats zes. Liroy Stuart moet al zijn verdedigende kennis aanwenden om Melvin de Groot en Max Braams achter zich te houden. Dat valt niet mee met zijn beschadigde Clio en De Groot en Braams weten beiden een plek te winnen.

Na vijf ronden grijpt de wedstrijdleiding in en toont Stuart de 'meatball', de vlag ten teken dat er een zichtbaar technisch mankement aan de auto is waargenomen. In de zevende ronde komt Stuart de pits in voor een portie tape.

We zouden het bijna vergeten, maar aan kop ligt Marcel Dekker. Hij rijdt na acht ronden met een ruime voorsprong van drie seconden aan de leiding. Robert van den Berg krijgt liggend op plaats twee steeds meer last van Michael Bleekemolen. Wanneer Bleekemolen even te wijd gaat in de Ramshoek krijgt Van den Berg weer wat meer lucht.

Sebastiaan Bleekemolen blijft het aan de stok houden met Jan Muys, die wel het verzoek van de wedstrijdleiding krijgt om iets meer binnen de lijnen te blijven rijden. Melvin de Groot, liggend op plaats zes vindt in de negende ronde de aansluiting bij zijn voorgangers. Bij het ingaan van de elfde ronde maakt Sebastiaan Bleekemolen een foutje, waarvan Muys profiteert. In de Strubben probeert Bleekemolen zich te herstellen en tikt daarbij Muys aan. De Groot moet daardoor even naast de baan, maar weet wel drie bochten later Muys te verschalken. 

480 tik1 7168

480 tik braams2 7175

Bleekemolen krijgt het direct daarna aan de stok met Max Braams, maar dit gevecht eindigt al een ronde later wanneer we Max Braams in het grind van de GT-chicane zien staan. Er is contact geweest tussen beide heren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet