Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Marcel Dekker op Assen naar snelste tijd

480 dekker 8057

Marcel Dekker heeft op TT Circuit Assen in de kwalificatie de snelste tijd bij de Dutch Renault Clio Cup op de klokken gezet en mag daarmee in de race van vanmiddag vanaf poleposition vertrekken. Robert van den Berg legde beslag op plaats twee, terwijl Melvin de Groot met een derde plaats de hoogst geklasseerde rijder van Team Bleekemolen was. Op een zesde plaats tekende Paul Harkema voor de snelste tijd in de Olympia Cup. Met zeven rijders binnen een halve seconde en tien binnen een seconde zijn de verschillen op de snelle Drentse omloop weer traditioneel klein.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt en Chris Schotanus

Na de HDI-Gerling Dutch GT mocht de Dutch Renault Clio Cup voor zijn kwalificatie het zonovergoten TT Circuit Assen op. Ten opzichte van de Pinksterraces zijn Paul en Eva Harkema en Liroy Stuart weer terug, terwijl ook Max Braams en Niels Kool weer eens hun oude liefde hebben opgepakt. Daarmee in Assen vijftien Clio's aan het vertrek.

Als de eerste tijden zijn gezet voert Marcel Dekker de ranglijst aan met 1.57.282 op slechts 0.001 seconde (!) gevolgd door Melvin de Groot en op 0,008 seconde Max Braams. 

 

480 vd berg 8082

Maar ook Robert van den Berg, Michael Bleekemolen, Paul Harkema, Liroy Stuart, Jan Muys en Ronald Morien weten onder de 1.58 te duiken. Sebastiaan Bleekemolen is op een tiende plaats pas de eerste rijder boven de 1.58.

Dekker weet zijn tijd in de vijfde ronde nog te verbeteren naar 1.57.080 en nestelt zich nog vaster op plaats één, terwijl Van den Berg met een snelle ronde doorschuift naar plaats twee. Inmiddels is ook Sebastiaan Bleekemolen met 1.57.573 onder de 1.58 gedoken, maar toch brengt dit de meervoudig kampioen vooralsnog niet verder dan plaats zeven.

Zoals bijna gebruikelijk is het beste van de banden er na een paar ronden vanaf en blijven verdere tijdsverbeteringen uit. Daarmee pakt Dekker de poleposition voor de eerste race van vanmiddag, op twee gevolgd door Van den Berg en daar weer achter De Groot, Braams, Michael Bleekemolen en Paul Harkema, die daarmee de eerste rijder in de Olympia Cup is.


480 paul harkema 8017

Pas op zeven Sebastiaan Bleekemolen, gevolgd door zijn teamgenoot Morien. Stuart blijft bij zijn rentree steken op plaats negen, terwijl Jan Muys met een tiende positie de tweede plaats voor zich opeist in de Olympia Cup en op de hielen gezeten wordt door Wilbert van den Burg. Niels Kool is de enige rijder die zich op het laatste moment nog wel weet te verbeteren en klimt daarmee van veertien naar twaalf. Achter Kool (4de in de Olympia Cup) nog Eva Harkema en de teamgenoten Peter Schreurs en Marcel van de Maat. Dit laatste drietal bezet daarmee de vijfde tot en met de zevende plaats in de Olympia Cup.

Met zeven rijders binnen een halve seconde en tien binnen een seconde zijn de verschillen op de snelle Drentse omloop weer traditioneel klein en belooft het vanmiddag meteen weer een mooi slipstream gevecht te worden.

Uitslag kwalificatie Dutch Renault Clio Cup
Dutch Power Pack Festival, zaterdag 8 juni 2013, TT Circuit Assen
1. Marcel Dekker (Dekker Racing) in 1.57.080
2. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 0.147

480 de groot 8061


3. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.203
4. Max Braams (Certainty Racing Team) + 0.210
5. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 0.261
6. Paul Harkema (Certainty Racing Team) + 0.409 (1e OC)
7. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 0.493
8. Ronald Morien (Team Bleekemolen) + 0.505
9. Liroy Stuart (Stuart Racing) + 0.699
10. Jan Muys (Dekker Racing) + 0.867 (2e OC)
11. Wilbert van den Burg (Visual Art & Racing) + 1.945 (3e OC)
12. Niels Kool + 2.210 (4e OC
13. Eva Harkema (Certainty Racing Team) + 2.222 (5e OC)
14. Peter Schreurs (BS Energy Racing Team) + 2.260 (6e OC)
15. Marcel van de Maat (BS Energy Racing Team) + 3.246 (7e OC)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet