Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Fantastische zege Michael Bleekemolen

IMG 0777

Niemand minder dan Michael Bleekemolen heeft de tweede race gewonnen van de Dutch Renault Clio Cup tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. In een bloedstollende race, tijdelijk onderbroken door een safetycar, wist hij zijn zoon Sebastiaan Bleekemolen achter zich te houden. Ronald Morien finisht als derde. Winnaar in de Olympia Cup is Jan Muys geworden.


Tekst: Maarten Overdijk (vanaf Circuit Park Zandvoort, Twitter: @maartenoverdijk)
Foto's: Co van der Gragt, Marco Antheunisse, Chris Schotanus en Justin van Densen T8Q4699

Evenals vanmorgen start de ervaren Michael Bleekemolen, bezig aan zijn 43ste autosportseizoen, vanaf poleposition. Bij het doven van de lichten duikt de ervaren coureur direct naar de rechterzijde van de baan.


 T8Q4697

Ronald Morien komt de Tarzanbocht uit op plek twee, voor Melvin de Groot. Sebastiaan Bleekemolen zakt een plaatsje terug naar positie vier, maar nog net voor Marcel Dekker.


BX5C2321


In de tweede ronde komt Melvin de Groot onder druk te staan van Sebastiaan Bleekemolen. De twee mannen kennen elkaar nog van de race van vanmorgen. Bleekemolen weet De Groot bij de Gerlachbocht te passeren, waarna De Groot gelijk Dekker naast zich krijgt. Zij aan zij gaan ze door de Slotemakersbocht, maar De Groot heeft de binnenlijn in het Scheivlak en weet zodoende de aanval af te weren. Verderop in het veld komt Marcel van de Maat naast de baan bij het uitkomen van het Scheivlak. Hij houdt vol het gas erop op weg terug naar het asfalt, maar zijn Clio krijgt een flinke hobbel te verwerken. Van de Maat verliest daardoor de controle over zijn Clio, stuitert linksaf de vangrail in bij de Mastersbocht en maakt een koprol. De safetycar wordt de baan opgestuurd om de race te neutraliseren. Marcel van de Maat neemt even wijselijk zijn tijd in de auto, maar weet zonder letsel eruit te komen.


MGP 6383


Het weghalen van de Clio zorgt voor een oponthoud van dik tien minuten. In de Olympia Cup is de volgorde achter de safetycar: Jan Muys, Wilbert van den Burg en Peter Schreurs.

Bij de herstart gebruikt Michael Bleekemolen al zijn ervaring. Hij geeft al voor de Kuhmobocht weer gas en slaat daarmee een gaatje naar Ronald Morien. Het veld zakt echter snel alweer als een harmonica in elkaar. Robert van den Berg, liggend op plaats drie, krijgt in de Renaultbocht Sebastiaan Bleekemolen langszij.

MGP 6357

Morien probeerteen ronde later bij de Tarzanbocht Bleekemolen te verschalken. Sebastiaan Bleekemolen mengt zich in de strijd, maar valt daardoor iets terug. Robert van den Berg komt in het gedrang even naast de baan en valt terug naar plek zes.

Michael Bleekemolen rijdt met het mes tussen de tanden. In de achtste ronden krijgt hij echter zijn zoon weer als voornaamste concurrent in zijn spiegels, met direct daarachter de strijdende Morien en De Groot. Marcel Dekker kent een moeilijkere race dan vanmorgen. Hij strijdt met Jan Muys en Robert van den Berg om plek vijf.

Met nog twee ronden te gaan blijft het een bloedstollende strijd. Het lijkt er inmiddels op dat Sebastiaan een buffer vormt voor zijn vader. Dat zorgt ervoor dat het veld daarachter zeer kort op elkaar blijft. Robert van den Berg klimt in het gedrang nog naar plek vijf.


BX5C2329

Michael Bleekemolen weet in de laatste ronde zijn hoofd koel te houden. Hij wint de race op fraaie wijze! Sebastiaan Bleekemolen eindigt als tweede, voor Morien en De Groot. Winnaar van de race in de Olympia Cup is Jan Muys, die tevens als zesde algemeen eindigt. Marcel Dekker kreeg het niet voor elkaar. De kampioenschapskandidaat finisht de race als zevende.

MGP 6483

Uitslag race 2 Dutch Renault Clio Cup
Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, maandag 20 mei 2013
1. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) 12 ronden
2. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 0.099
3. Ronald Morien (Team Bleekemolen) + 0.474
4. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.879
5. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 1.082
6. Jan Muys (Dekker Racing) + 1.620
7. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 1.855
8. Wilbert van den Burg (Visual Art & Racing) + 2.232
9. Peter Schreurs (BS Energy Racing Team) + 6.243
10. Marcel van de Maat (BS Energy Racing Team) + 11 ronden

MGP 6475

Uitslag Olympia Cup
1. Jan Muys
2. Wilbert van den Burg
3. Peter Schreurs
4. Marcel van de Maat

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet