Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Marcel Dekker zet superstart om in zege

CY7H5553

Marcel Dekker is met vertoon van overmacht winnaar geworden van de eerste race van de Dutch Renault Clio Cup tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. De coureur van Dekker Racing pakte op sublieme wijze de leiding in de eerste bocht en stond deze niet meer af. Sebastiaan Bleekemolen werd tweede, voor Melvin de Groot. Michael Bleekemolen, gestart vanaf poleposition, eindigde als vijfde. Jan Muys won de strijd in de Olympia Cup.


Tekst: Maarten Overdijk (vanaf Circuit Park Zandvoort, Twitter: @maartenoverdijk)
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen en Co van der Gragt

Het is mistig en koud bij de start van de eerste Renault Clio race. Daarbij komt dat de baan ook nog eens vochtig is, waardoor de wedstrijdleiding besluit om twee opwarmronden te verrijden.


BX5C1393

Bij de start zijn de ogen vanzelfsprekend gericht op Michael Bleekemolen, die op zaterdag op strakke wijze de poleposition veroverde. Met Sebastiaan op de tweede startplaats, is het voor het eerst dat vader en zoon Bleekemolen de volledige eerste rij bezetten. Bij het doven van de lichten is het Sebastiaan die beter uit de startblokken komt.

 

MGP 5493

MGP 5501


Het is echter Marcel Dekker, gestart vanaf positie vijf, die zijn gifgroene Clio volledig buitenom stuurt, daarmee een droge lijn vindt, en zodoende direct de leiding in handen weet te krijgen. Poleman Michael Bleekemolen ligt na de eerste bocht juist op plaats vijf.


IMG 5005

Foto: Raymond Zonneveld

In de Slotemakersbocht heeft Michael Bleekemolen het aan de stok met Ronald Morien. De twee raken elkaar en crashen bovenaan het Scheivlak. Voor Morien is de race over, Bleekemolen kan zijn weg vervolgen, zij het in achtste positie. Aan kop weet Marcel Dekker direct een gat te slaan. Het lijkt erop dat hij als beste zijn Clio heeft kunnen opwarmen. Melvin de Groot valt Sebastiaan Bleekemolen aan en weet de tweede positie over te nemen.

MGP 5611

In de derde ronde zet Marcel van de Maat Jan Muys onder druk voor plek vijf. Muys verliest even de controle op het gladde asfalt in de Hugenholtzbocht, maar weet door veel gas te geven zijn Clio snel weer in het rechte spoor te krijgen.

Michael Bleekemolen weet zich knap te herstellen van zijn tumultueuze openingsronde. Hij strijdt om een plek in de top vijf en weet zich na zeven ronden alweer in de top vijf te nestelen.

MGP 5691

In de slotfase van de race zet Sebastiaan Bleekemolen zijn teamgenoot Melvin de Groot vol onder druk voor de tweede positie. Na twee pogingen waarbij Bleekemolen aan de binnenzijde zat bij het ingaan van de Tarzanbocht, weet hij zich in de dertiende ronde aan de buitenzijde te positioneren bij het uitkomen van de Tarzanbocht. Hij pakt daarmee het voordeel bij de Hugenholtzbocht en zodoende definitief de tweede plek.

MGP 5680

Marcel Dekker wint een eenzame race met zeven seconden voorsprong. Achter Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot, eindigen Robert van den Berg op plek vier en Michael Bleekemolen op vijf. Jan Muys is de snelste Olympiër op de zesde positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet