Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Vader en zoon Bleekemolen op eerste rij

MGP 4897

Een toch wel redelijk unieke eerste startrij voor de eerste race van de Dutch Renault Clio Cup op pinkstermaandag. In de kwalificatie pakte Michael Bleekemolen verrassend de eerste plaats en troefde daarmee zijn oudste zoon Sebastiaan met 0,1 seconde af. Achter het Bleekemolen-duo reed Robert van den Berg een sterke kwalificatie en eiste de derde plaats voor zich op. In de Olympia Cup ging de eerste plaats naar Jan Muys. Met acht rijders binnen 0,8 seconde waren de verschillen opnieuw uiterst klein.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt

Na de pauze is het tijd voor de Dutch Renault Clio Cup en dat is dan ook meteen de laatste kwalificatie voordat het programma wordt voortgezet met nog een viertal races. Helaas blijft het veld beperkt tot tien auto's. Ten opzichte van de Paasraces ontbreekt Liroy Stuart, die uiteraard prioriteit geeft aan zijn eigen team in de Formule Renault 1.6 NEC Junior, terwijl Paul en Eva Harkema wegens familieomstandigheden op het laatste moment hebben moeten afzeggen.

 

MGP 4806Na het opwarmen van de banden vormen zich de diverse treintjes op de baan waarin de rijders maximaal gebruik proberen te maken van elkaars slipstream. Bij het passeren van de lijn neemt Sebastiaan Bleekemolen de eerste plaats in, maar wordt onmiddellijk weer afgelost door Ronald Morien, Robert van den Berg en uiteindelijk toch wel verrassend Michael Bleekemolen. Marcel Dekker heeft nog geen goede slipstream gevonden want de altijd zo snelle rijder blijft lang steken op plek negen.

 

MGP 4848Halverwege de kwalificatie verbetert Sebastiaan Bleekemolen zijn tijd en komt achter zijn vader op plek twee en verdringt Van den Berg daarmee naar drie. Op vier Melvin de Groot, terwijl Dekker zich heeft opgewerkt naar plaats vijf, waardoor Morien en Jan Muys weer een plekje zakken.

Hoewel er nog een paar minuten te gaan zijn, is het beste van de banden eraf en omdat tijdsverbeteringen er dus niet meer inzitten, draaien de meeste deelnemers de pits in. Toch wel verrassend gaat de poleposition daarmee naar Michael Bleekemolen, op 0,1 seconde gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen. Op drie Van den Berg terwijl De Groot de derde Team Bleekemolen-auto ook in de top vier rijdt.

 

MGP 4866

In de Olympia Cup is met een zevende plaats algemeen de eerste tijd voor Jan Muys, voor Marcel van der Maat, Wilbert van den Burg en Peter Schreurs.

 

MGP 4818

Uitslag kwalificatie Dutch Renault Clio Cup
Pinksterraces, zaterdag 18 mei 2013, Circuit Park Zandvoort
1. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) in 1:58.231
2. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 0.101
3. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 0.261
4. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.282
5. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 0.430
6. Ronald Morien (Team Bleekemolen) + 0.465
7. Jan Muys (Dekker Racing) + 0.686 (1e OC)
8. Marcel van de Maat (BS Energy Racing Team) + 0.890 (2e OC)
9. Wilbert van den Burg (Visual Art & Racing) + 1.318 (3e OC)
10. Peter Schreurs (BS Energy Racing Team) + 2.064 (4e OC)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet