Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Nieuw seizoen Supercar dit weekend van start op Zolder

Komend weekend begint op Circuit Zolder na een lange winter het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge powered by Dunlop. De teams en coureurs uit de Supercar Challenge hebben afgelopen winter weer benut om zichzelf en hun bolides verder te verbeteren om komend jaar weer beter voor de dag te verschijnen. Ook dit jaar zijn er weer vele schitterende bolides ingeschreven, maar voor de eerste keer in de afgelopen jaren is nu de economische onzekerheid helaas ook terug te zien in het aantal inschrijvingen. Desondanks staan er tijdens het eerste raceweekend op Circuit Zolder in totaal toch vijftig bolides aan de start en kan men zich ook in 2013 weer op gaan maken voor een zware strijd om de titel in de verschillende divisies. Gentlemen, start your engines!

Tekst en Foto's PR

130417_voorbeschouwingzolder1

In de Super GT-divisie zien we ook in 2013 verschillende vertrouwde namen terug zoals Roger Grouwels, Berry van Elk, Jan Versluis en Jan Storm. Roger Grouwels is deze winter overgestapt naar de Corvette C5.R GT1 van Team RaceArt en ook Jan Versluis is geswitcht van bolide. Hij komt dit jaar namelijk in actie met de Ferrari 458 GT2 van zijn team VeKa Racing, de auto waar vorig seizoen zijn broer Peter Versluis mee in actie kwam. Berry van Elk en Jan Storm zijn beiden hun bolides trouw gebleven en verschijnen met hun Mosler MT900 GT3 en BMW Z4 GT3 aan de start. Nieuw in de Super GT-divisie zijn dit jaar Martin Lanting en Bob Herber met een Ferrari 458 GT3. Lanting en Herber kwamen vorig seizoen met een BMW Z4 GTR uit in de Supersport-divisie, maar wagen met deze auto nu de stap naar de hoogste divisie van de Supercar Challenge. De auto is voor beide heren geen onbekende, want vorig seizoen kwamen zij met deze bolide in actie in het GT Open kampioenschap.

Andere nieuwkomers in de Super GT-divisie zijn dit jaar onder andere Henry Zumbrink, Peter Hoevenaars en vader en zoon Geddie. Zumbrink verschijnt aan de start met een schitterende Volvo V8 Silhouette en van hem mag komend weekend al meteen veel verwacht worden. Dat mag ook verwacht worden van Jim en Glenn Geddie, want dit Engelse duo testte vorige week al volop op Circuit Zolder en Circuit Park Zandvoort met hun McLaren MP4-12 GT3. Peter Hoevenaars is met zijn 18 jaar veruit de jongste deelnemer in de Super GT-divisie. Hoevenaars debuteerde vorig jaar in de klasse met een BMW 1-serie GTR van Power Motorsports en streed hiermee lang mee voor de titel in de Supersport-divisie. Dit jaar waagt de jonge coureur al meteen de stap naar de dikke GT’s met een Dodge Viper!


In de GT-divisie zijn ook dit seizoen alle ogen gericht op Barry Maessen. De kampioen van 2012 behoort ook dit jaar tot één van de favorieten en zijn team heeft afgelopen winter bovendien hard gewerkt om de Viper verder te verbeteren. Concurrentie komt er onder andere uit Engeland, want Simon Atkinson en Fiona James verschijnen beiden aan de start met een Lamborghini Gallardo GT3. Andere deelnemers in de GT-divisie zijn Wim Lumbeeck met zijn schitterende Dodge Viper GTS-R GT1 en Pierre-Etienne Bordet met zijn Volvo Silhouette. Daarnaast is ook Jan van der Kooi weer van de partij met zijn wederom snelle Lotus Exige GT3.


130417_voorbeschouwingzolder2


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet