Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Ryan Hunter Reay zegeviert op Barber Motorsports Park

Regerend Indycarkampioen Ryan Hunter Reay bezorgde het team van Andretti Autosport op Barber Motorsports Park de tweede seizoenszege. Hunter Reay greep 15 ronden voor het einde van de wedstrijd definitief de leiding en versloeg de Nieuw Zeelander Scott Dixon.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar

2013_rhr_start_barber_msp
RHR grijpt de kop op Barber Motorsports Park.

Ryan Hunter Reay zegeviert op Barber Motorsports Park
Regerend Indycarkampioen Ryan Hunter Reay bezorgde het team van Andretti Autosport de tweede seizoenszege. James Hinchcliffe won de seizoensopener in St. Petersburg, maar viel na contact met Oriol Servia en Graham Rahal met een afgebroken wiel uit. Hij bleef achter de muur ronden lang apathisch in zijn auto zitten…..

Hunter Reay koos voor zijn laatste stop de zachte compound en Helio Castroneves viel al snel ten prooi aan de Amerikaan. Ook moest Castroneves nog voorbij laten. Ganassi-coureur Scott Dixon verhoogde de spanning door Ryan Hunter Reay tot op 0.6 secs. te naderen. Een touché met Castroneves leek even de zegetocht van Hunter Reay in gevaar te brengen. Hunter Reay: “Tegen Castroneves rijd ik altijd fair, maar ik gewoon niet vertragen.”

Team Penske won op Barber Motorsports Park de eerste drie Indycar-wedstrijden. Castroneves won de eerste en Will Power de laatste twee edities. Omdat de wedstrijd vrijwel zonder neutralisaties verreden werd vergaloppeerde de Australiër zich bijna in het brandstofverbruik. Hij eindigde als vijfde. Charlie Kimball behaalde met zijn Ganassi Dallara Honda zijn beste Indycar-resultaat door als vierde te eindigen. Teleurstellend was het optreden van NASCAR-coureur A.J. Allmendinger. Hij kwalificeerde zich als tiende maar liet bij een reguliere pitstop de motor afslaan. Een teleurstellend resultaat voor de Penske-coureur die zich van zijn comeback vast meer voorgesteld had.

Voor Dario Franchitti eindigde de wedstrijd eveneens in een teleurstelling. Nadat hij zich van de 17e naar de 10e plek had opgewerkt viel hij in de 42e ronde met een technisch defect uit.

Uitslag
1. Ryan Hunter-Reay Dallara-Chevrolet 90 ronden
2. Scott Dixon Dallara-Honda + 0.6363s
3. Helio Castroneves Dallara-Chevrolet + 17.6821s
4. Charlie Kimball Dallara-Honda + 20.6166s
5. Will Power Dallara-Chevrolet + 26.6469s
6. Simon Pagenaud Dallara-Honda + 27.2995s
7. Marco Andretti Dallara-Chevrolet + 27.7175s
8. Justin Wilson Dallara-Honda + 30.5504s
9. Josef Newgarden Dallara-Honda + 41.1029s
10. Tristan Vautier Dallara-Honda + 50.6449s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet