Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Bleekemolen is Marcel Dekker wederom te slim af


480_sebastiaan_9942

De tweede race van de Renault Clio cup is gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen. De ervaren Clio-coureur heeft daarmee beide Paasraces op Circuit Park Zandvoort gewonnen. Net als in race één eindigt Marcel Dekker op plaats twee, Ronald Morien finisht als derde. Paul Harkema kent wederom een enerverende race en wint de Olympia Cup.


Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Co van der Gragt en Chris Schotanus

480_stuart_9864

De poleposition is voor Sebastiaan Bleekemolen, maar het is Liroy Stuart die vanaf de tweede startplaats de beste start heeft. Marcel Dekker ziet eveneens zijn kans schoon en gaat buitenom in de Tarzanbocht voorbij aan Bleekemolen. Ook Robert van den Berg meldt zich in de strijd om de voorste plekken.

480_dekker_sebastiaan

De rijders hebben na de eerste race te kennen gegeven dat het lastig is de banden op temperatuur te krijgen in de openingsfase. Liroy Stuart ondervindt dit aan den lijve in de Mastersbocht. Hij gaat te wijd en verliest acht plaatsen. In het tumult pakt Bleekemolen de leiding terug, maar heeft het daarbij wel vol aan de stok met Marcel Dekker.

480_vd_berg_9873

Bij het ingaan van de tweede ronde wordt Robert van den Berg het slachtoffer van het geduw en getrek. Hij gaat wijd in de Gerlachbocht en moet als gevolg daarvan helemaal achteraan aansluiten. In de Olympia Cup is de leiding in handen van Jan Muys. Hij heeft Paul Harkema dicht achter zich aan, maar er is een gaatje naar derde man Peter Schreurs.

480_muller_9955

Na de enerverende openingsronde kakt de race aan kop een beetje in. Bleekemolen slaat een gat naar Dekker en de op plaats drie liggende Ronald Morien. De actie speelt zich af in de subtop. Melvin de Groot, Jan Muys, Paul Harkema, Michael Bleekemolen, Liroy Stuart en Peter Schreurs vormen een fraaie groep waarin hevig gestreden wordt. Michael Bleekemolen slaat een aanval van Schreurs vakkundig af door zijn Clio naar buiten te laten lopen, waardoor Schreurs even moet rallycrossen. Laatstgenoemde kan zijn weg vervolgen op de achtste positie.

480_melvin_de_groot_0573

Jan Muys tikt iets later Melvin de Groot stevig op de achterbumper. Het is te hopen dat de strijdende Muys oog heeft voor de wedstrijdleiding, want die hebben hem een doorrijdstraf toebedeeld vanwege een valse start.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet