Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Bleekemolen wint fraaie Clio-race van start tot finish


480_sebas_bleek_9239

De eerste race van het nieuwe Renault Clio seizoen is gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen. Hij wist van start tot finish Marcel Dekker achter zich te houden. Robert van den Berg eindigde als derde. Paul Harkema won de race voor de Olympia Cup. Hij finishte vijfde algemeen.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen en Co van der Gragt


480_startopstelling_6118

De banden opwarmen is een kunst op zich. Dat ondervindt Paul Harkema aan den lijve tussen de eerste en tweede opwarmronde in. Hij spint op het rechte stuk, maar blijft net uit de vangrail. Reglementenkennis kan hem niet ontzegd worden; hij voltooit de opwarmronde achteraan en neemt daarna pas zijn originele startplaats weer in op de grid.

Vanaf poleposition komt Sebastiaan Bleekemolen het beste van zijn plek. De bekende groene Clio van Marcel Dekker sluit aan op plek twee, voor Melvin de Groot en de inmiddels letterlijk warm gedraaide Paul Harkema. Robert van den Berg komt vanaf plaats zeven, maar knokt zich snel naar voren. Bij het ingaan van de tweede ronde verstoot hij Liroy Stuart van de vijfde plaats.

480_paul_harkema_9242

In de derde ronde zijn de ogen gericht op het gevecht om plaats vier. Deur aan deur racen Paul Harkema en Robert van den Berg richting de S-bocht. Van den Berg kiest de slimste lijn, verschalkt Harkema, waarna Ronald Morien direct van de gelegenheid gebruik maakt om plek vijf in handen te nemen.

Van den Berg heeft het spreekwoordelijke mes tussen de tanden en valt direct Melvin de Groot aan voor plaats drie. Bij het ingaan van de vijfde ronde houdt hij zijn rode Clio strak aan de buitenzijde naast De Groot in de Tarzanbocht, waarna hij twee bochten later het gevecht definitief in zijn voordeel beslecht. Bleekemolen en Dekker zijn echter al meer dan twee seconden los gereden aan kop en rijden ook nog snellere rondetijden.

480_groep_6145

Paul Harkema probeert ondertussen Morien weer voorbij te steken. Hij toucheert daarbij lichtjes zijn voorganger, maar voelt op zijn beurt de tikjes van de aandringende Stuart achter hem. De eerste krassen van het seizoen zijn dus alweer gereden op het bodywork van de Clio’s. Overigens is Paul Harkema halverwege de race wel fier leider in de Olympia Cup. Zus Eva rijdt rond op de negende positie, hetgeen halverwege de race de tweede plaats in het Olympia klassement betekent. Achter haar rijden Jan Muys, Peter Schreurs en Marcel van de Maat. Schreurs en Van de Maat zullen zich voorlopig meer voorgesteld hebben van het paasweekend. De presentatie in de paddock is van zeer hoog niveau, maar op de baan weten ze zich nog niet te mengen in de strijd om eremetaal.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet