Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Danica Patrick “in love” met concurrent!

Na afloop van de NASCAR Media Tour maakte Danica Patrick in een telefoongesprek met Associated Press bekend dat zij een nieuwe vriend heeft. Zijn naam is “Richard” zo verklaarde zij.

Tekst Willem J. Staat
Foto  NASCAR

2012_danica_stenhouse_jr
Een handtekeningensessie in Iowa media 2012. Danica lijkt vrij begerig naar de heer
met de cowboyhoed te kijken. Begrijpelijk want beide concurrenten hebben sinds enige
tijd ""iets met elkaar."

Danica Patrick “in love” met concurrent!
Afgelopen jaar scheidde Danica Patrick na zeven huwelijksjaren van haar echtgenoot Paul Hospenthal een fysiotherapeut. Na afloop van de NASCAR Media Tour in Charlotte maakte zij in een telefoongesprek met de Associated Press aan alle mediageruchten definitief een einde door haar relatie met concurrent Ricky Stenhouse Jr. te onthullen.

Al gedurende de Media Tour werd Stenhouse Jr. door de media op de korrel genomen. Op vragen of hij met Danica “iets had” antwoordde hij ontwijkend en schakelde over op de orde van de dag.

Na de scheiding met Hospenthal kwam vrijgezel Stenhouse Jr. al snel in beeld bij Patrick. Danica heeft haar privé-leven altijd strikt gescheiden gehouden maar in dit geval wilde zij een uitzondering maken. In de Nationwide-series fungeerde Stenhouse Jr. meermaals als haar mentor.

Danica Patrick verklaarde dat zij op de baan met Stenhouse Jr. geen enkel onderscheid zal maken. “Wij hebben nu verschillende jaren tegen elkaar geracet en er was altijd wederzijds respect. En er is nooit een issue geweest. Ik race op dezelfde manier zoals er tegen mij gereden wordt. Tenzij er iets gebeurt waardoor ik mijn mening moet veranderen. Ik verwacht niet dat dit zal gebeuren en ik denk ook niet dat wij een akkefietje op de baan zullen hebben.” Ricky Stenhouse Jr. onderstreepte die mening.

In 58 Nationwide-wedstrijden sinds 2010 behaalde Danica slechts 7 Top 10 resultaten. Afgelopen jaar was haar beste resultaat een 17e plek tijdens de seizoensfinale in Phoenix.

De 25-jarige Ricky Stenhouse Jr. behaalde de afgelopen twee seizoenen tweemaal de Nationwide-titel voor het team van Roush Fenway Racing(Ford) en komt dit jaar voor het eerst in de NASCAR Sprint Cup voor hen als opvolger van Matt Kenseth uit.

Danica Patrick komt dit seizoen voor het team van Tony Stewart met een Chevrolet eveneens in de NASCAR Sprint Cup uit. De media smult in ieder geval van deze affaire.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet