Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Schumacher teruggezet naar laatste startplaats

Michael Schumacher zal tijdens de Grand Prix van Monaco vanaf de laatste startplaats moeten vertrekken. Met de snelste tijd op zijn naam verremde Schumacher zich in de laatste seconden van de kwalificatie, waardoor de concurrentie werd verhinderd een snelle(re) tijd te noteren. Het leek een sluwe truc van de oude meester, maar het eindigde in tranen voor de record-kampioen.

Tekst: Daan Jeuken

Na afloop van de kwalificatie kwam er meteen melding dat er onderzoek gedaan werd naar het “incident involving car number 5”, oftewel het uitglijdertje van Schumacher. Zowel de coureur als het team moest op het matje komen en beide partijen verklaarden (uiteraard) dat het een typische rijdersfout betrof. Middels videobewijs probeerden zij de FIA van hun mening te overtuigen, maar het sportorgaan oordeelde dat de coureur geen reden had om op het bepaalde moment, op die bepaalde plaats, dusdanig hard te remmen.

Kortom; de conclusie van de FIA was dat Schumacher zijn wagen opzettelijk op het circuit parkeerde, en daarmee dus voor een opstopping zorgde, wat in strijd is met het sportief reglement. Voor straf werd Schumacher al zijn kwalificatietijden ontnomen, wat betekent dat hij vanaf de laatste startrij moet vertrekken. Die startrij deelt hij overigens met teamgenoot Felipe Massa, die crashte in de eerste kwalificatiesessie. Door de diskwalificatie van de Duitser zal wereldkampioen Fernando Alonso morgen vanaf pole position starten, voor Mark Webber en Kimi Raikkönen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet