Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
F. Renault 1.6 NEC

Div: KNAF Talent First stapt in Formule Renault 1.6


knaf_talent_first

Het talentenprogramma van de Nederlandse Autosportfederatie KNAF kiest in 2013 exclusief voor de Formule Renault 1.6 NEC Junior. De nieuwe opstapklasse zal het platform vormen voor alle KNAF Talent First coureurs, die onder professionele begeleiding van de bond hun eerste stappen in de autosport zullen zetten.


Tekst en foto: PR

KNAF Talent First zal twee nog te selecteren talenten ondersteunen in hun eerste stappen in de autosport, waarbij het doel zal zijn deze talenten op te leiden tot professionele coureurs van het hoogste niveau. Talent FIrst zal daartoe in de tweede helft van februari een selectiedag organiseren, waarbij de verzamelde talenten onder andere de gelegenheid zullen hebben om op het Circuit Park Zandvoort in de Formule Renault 1.6 te rijden.

Het kampioenschap krijgt inmiddels aardig vorm, met inschrijvingen uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. Het eerste aantal auto’s is besteld en dagelijks melden zich nog nieuwe geïnteresseerden uit heel Europa. Een totaal van 15 auto’s voor het eerste jaar is realistisch, wat ruimte biedt voor serieuze competitie. Toch is de organisatie blij met de erkenning van KNAF Talent First als beste keus voor beginnend autosporttalent. Mick de Haas (CEO Formule Renault 1.6 NEC Junior): ‘Wij als organisatie van de Formule Renault 1.6 NEC Junior vinden het fantastisch dat de KNAF Talent First onze serie heeft uitgekozen om hun jonge coureurs kennis te laten maken met de autosport. Formule Renault bewijst zich in op ieder niveau, van 1.6 tot 3.5, als de beste leerschool voor aanstormend racetalent.”

Huub Dubbelman (Voorzitter KNAF Talent First) legt de keuze voor deze klasse uit als een logische: “KNAF Talent First was al lang op zoek naar een project zoals de Formule Renault 1.6; een toegankelijke formulewagen waarin technische gelijkwaardigheid gewaarborgd wordt en talent een eerlijke kans krijgt. Bovendien biedt de Formule Renault 1.6 KNAF Talent First de mogelijkheid om een meerjarenplan op te zetten, waarbij wij de coureurs de kans kunnen geven om zich optimaal te ontwikkelen, ook na Formule Renault 1.6.“
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet