Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen; Nederlands kampioen maakt opwachting in Europees kampioenschap KZ2

ksh-racing_2

Stefano van Galen is de volgende in het rijtje die van klasse zal veranderen. De Nederlands kampioen van het afgelopen jaar in de Rotax Junioren slaat de Rotax Senioren over en gaat verder in de populaire KZ2 schakelklasse. “Hoeveel vermogen zo een KZ heeft is niet normaal” klonk het enthousiast!

Tekst: Philippe De Roeck

“Vorig jaar ben ik Nederlands kampioen geworden in de Rotax Max Junioren. In de eerste instantie zouden we Senioren gaan rijden maar kregen een mooi voorstel van KSHRacing”

Het team van de talentvolle Arjan Kievitsbosch en Antoine Selies kwam een tweetal maanden geleden met de vraag of van Galen de KZ2 eens wou testen. “In december heb ik de eerste test gehad, in het begin was het even wennen maar als snel had ik het schakelen door en kon ik me meten met al meer ervaren rijders in de KZ.”

Na de eerste tests was van Galen al erg te spreken over de kart. “De kart ligt me erg goed en ook het omgaan met zachtere banden gaat steeds beter en beter”
Stefano van Galen is nog volop aan het trainen om alles op zijn juiste plek te krijgen voor  de eerste wedstrijden. “Elke training gaat het beter dus het ziet er goed uit tot nu toe” Stefano van Galen zal aan de Dutch Open deelnemen en ook het Europese kampioenschap. “Misschien voegen we daar ook nog een DKM aan toe om meer ervaring op de doen”

Ook volgend jaar kan hij rekenen op de steun van Ramon Rietveld die zal sleutelen voor de KZ2 rijder.
“We gaan er alles aan doen om dit jaar zo goed mogelijk te presteren en om zover mogelijk vooraan te komen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet