Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Xen de Ruwe verder met Formula K Italië na wegvallen Formula K Europe

Dit weekend staat voor Xen de Ruwe de eerste wedstrijd van het seizoen op het menu: Florida Winter Tour in Palm Beach. In een sterk veld zal de BNL kampioen het opnemen tegen de grote namen. De Ruwe kijkt vooruit, naar een unieke ervaring!

Tekst: Philippe De Roeck

“Vorig jaar had ik van verschillende mensen vernomen dat het een unieke ervaring is.” Ik kijk er dan ook erg hard naar uit, vertelt Xen de Ruwe. 

“Het rijders veld is zeer sterk, met bekende namen als Ben Cooper, Pierre Luc Oulette en Kevin Ludi en vormt daardoor de ideale voorbereiding om het Europees en Benelux kampioenschap te starten.”

Ook dit jaar zal de Ruwe achter het stuur van de Formula K kruipen, toch is er een grote verandering doorgevoerd. De Ruwe zal niet meer onder de vlag van Formula K Europe rijden aangezien dit niet meer bestaat. Martin Blom is er mee opgehouden en dus komt Xen de Ruwe nu uit voor Formula K Italië! “Het is een chassis dat mij zeer goed ligt, er is dus geen reden om te veranderen. Iedereen gaat naar Florida om te winnen en dus wij ook, al zal het resultaat afhangen van de omstandigheden.”

“Bedankt aan alle mensen die me helpen om dit mogelijk te maken waaronder Formula K; Sofina Foods, Supertune en natuurlijk mama en papa!”

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet