Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Ready to race: aanstaand weekeinde Dunlop 24H DUBAI 2013!


start_photo_2012

Komend weekeinde, van 10 t/m 12 januari, is Dubai Autodrome de locatie voor de Dunlop 24H DUBAI, de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe jaar voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials. De race, georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC in samenwerking met het DNRT en de Dubai Autodrome Motorsports Club, heeft zich ontwikkeld tot de meest internationale lange-afstandsrace ter wereld. De inschrijvingslijst voor de race van dit jaar omvat in totaal 82 teams uit 18 landen en rijders met 41 verschillende nationaliteiten, die met 25 uiteenlopende automerken aan de start verschijnen. De race belooft opnieuw volop actie!

Tekst en foto's: PR


flags_different_nationalities

In de klasse A6, met name bestemd voor auto’s volgens het internationale GT3-reglement, zijn er niet minder dan 27 auto’s ingeschreven. Met Aston Martin Vantage GT3, Audi R8 LMS ultra, BMW Z4 GT3, Chevrolet Corvette, Dodge Viper Competition Coupé, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP600 plus, McLaren MP4-12C GT3, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Porsche 997 R, RSR en Cup S is deze klasse gevuld met adembenemende sportwagens die theoretisch allemaal in aanmerking zouden kunnen komen voor de eindzege in het algemeen klassement. Vorig jaar bezetten teams met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 het volledige podium in Dubai, maar BMW en Porsche staan ook op de erelijst van het evenement en beide merken zijn opnieuw goed vertegenwoordigd. Bovendien wordt er met spanning uitgekeken naar het eerste optreden in Dubai van de McLaren MP4-12C GT3, de auto die in september vorig jaar de 24H BARCELONA won.

dubai_autodrome_24hdubai

De SP2-klasse bestaat uit acht auto’s, waaronder Renault Mégane en GC Automobile silhouet-uitvoeringen, een Chevrolet Corvette, een Audi TT RS en twee nieuwe auto’s: een BMW M3 silhouet en de Belgische VDS GT 001-R, die zijn wedstrijddebuut beleeft. In de 997-klasse voor Porsche Cup-auto’s zijn er zeven teams ingeschreven, terwijl de SP3-GT4-klasse met twaalf deelnemende teams met Aston Martin, BMW, Ginetta, GC, Lotus, Nissan en Porsche de op één na grootste divisie vormt. Bijzonder feit: alle winnaars van de diverse Nissan PlayStation GT Academy-competities staan aan de start tijdens de race van dit jaar.

De klasse A3T omvat drie SEAT Leon Supercopa-auto’s en een BMW 320D, die door een volledig damesteam bestuurd wordt: de vijf Nederlandse rijdsters rijden opnieuw onder de naam ‘Racing Diva’s’. Traditiegetrouw bestaat de klasse A4 volledi uit BMW’s, terwijl er diverse BMW’s en twee Lotus-modellen zijn ingeschreven voor de klasse A5. In de D1-dieselklasse nemen een Volkswagen en een SEAT het op tegen drie BMW’s, terwijl de klasse A2 negen inschrijvingen telt, met een Honda, een Citroën C2, een Lotus Elise, drie MINI’s en evenzoveel Renault Clio’s.

saudi_falcons_team_schubert_1

Auto’s en materiaal aangekomen, teams beginnen met voorbereidingen
Niet minder dan 70 vrachtcontainers met de auto’s en het materiaal van de diverse teams zijn in het Dubai Autodrome aangekomen en in het rennerskwartier, direct achter de pitboxen geplaatst. Een voor een komen ook de teams in Dubai aan en beginnen met de voorbereidingen voor de race. “Het is altijd mooi om de mensen hier in Dubai te kunnen verwelkomen en de glimlach op hun gezichten te zien als ze arriveren, of het nu om nieuwkomers gaat of om mensen die regelmatig deelnemen”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. “Met temperaturen overdag van rond de 25 graden is het hier in Dubai zeer aangenaam en alles is klaar voor een prachtige race. Tevens wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om Dunlop, Nissan, Bilstein en Besaplast, onze voornaamste sponsors, te danken voor hun waardevolle bijdrage aan dit evenement.”

Er worden ook meer dan 100 media-vertegenwoordigers van over de hele wereld in Dubai verwacht. MOTORS TV en tal van andere televisiezenders zorgen voor uitgebreide live-verslaggeving, met 16 uur directe uitzending tijdens het evenement. De experts van Radio Show Ltd., het team achter Radio Le Mans, zijn ter plekke aanwezig voor commentaar. Informatie over televisie-uitzendingen is online te vinden via www.24hseries.com. Live-streaming, tijden en actuele informatie zijn te vinden via live.24hseries.com. Het evenement is ook te volgen via Twitter (@24HSERIES, #24HDUBAI) en Facebook (24H Series).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet