Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Westfield Cup: De leukste merkencup van Nederland


795

Of in ieder geval één van de leukste, dus, stap jij in 2013 in? De Westfield Cupauto’s zijn gelijkwaardige racers met 175 PK, een gewicht van 570 kilogram, achterwielaandrijving en rondetijden ruim onder 2 minuten op Circuit Park Zandvoort. Op de baan wordt voor elke centimeter gevochten, maar naast de baan heerst een gemoedelijke sfeer. Dit alles heeft een prijskaartje, maar is te overzien, met een budget tussen de € 5.000,- en € 10.000,- doe je vooraan mee, als je tenminste de juiste stuurmanskunsten bezit. Alleen of als equipe, want je mag ook met z’n tweeën op één auto meedoen in de Westfield Cup.


Tekst en foto's: PR

De Westfield Cup rijdt onder de vlag van het DNRT, maar elk jaar zijn er minimaal twee evenementen in het buitenland op vermaarde circuits. Denk aan de Nürburgring of Spa Francorchamps, kortom een afwisselende agenda waar menig coureur zijn vingers bij aflikt.

img_0112

Ben je handig, dan kun je je Westfield zelf onderhouden, maar heb je hier geen tijd voor of zin in, dan kun je ook je Westfield onderbrengen bij een van de preparateurs actief binnen de Westfield Cup, waar ook tweedehands Westfields te vinden zijn. Een goede tweedehands is al te koop voor € 12.000,-, maar je kunt ook eerst een Westfield huren bij een van de preparateurs. Lekker racen zonder zorgen dus.
Het maakt niet uit welke gastrijder met de Westfield racet, na een dag gummen komen ze allemaal met een grote grijns uit de auto. Jan Lammers, Donny Crevels, Melroy Heemskerk en Frans Vörös gingen je al voor en de enthousiaste reactie van Lammers zegt genoeg: “Deze auto is zo ontzettend leuk om mee te rijden, ik heb er van genoten!”
Wie organiseert al deze fun? Dat is de Westfield Rijdersvereniging, in samenwerking met het DNRT. Ja, je leest het goed, bij de Westfield Cup zijn de rijders de baas, als lid van de vereniging maak jij, samen met je concurrenten op de baan uit wat er binnen de cup gebeurt.
Voor meer informatie kunt u kijken op: www.westfieldcup.nl

img_0189

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet