Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Krijgt Nissan concurrentie? Mogelijk Lexus interesse?

Lexus Brisbane heeft drie Lexus ISF-modellen uit de populaire Italiaanse Superstars-serie geïmporteerd. Tijdens het internationale tennistoernooi in Brisbane, dat overigens door Lexus gesponsord wordt, zullen deze bolides de komende dagen als achtergronddisplay dienen.

Tekst Willem J.Staat
Foto: PR

lexus
Interessante ontwikkelingen in Australië. Komt Lexus(Toyota) via de achterdeur
binnen?


Lexus interesse voor V8 Supercars?
Voorlopig dienen de Superstars Lexus ISF modellen de komende dagen als achtergronddisplay van het internationale tennistoernooi in Brisbane dat op 30 december aanvangt. Al in 2010 zocht Lexus Australië contact met de V8 Supercar-organisatie. Maar na de eerste gesprekken werd deelname door Tony Lamb van Lexus Australia ontkend. “Maar de IS-F V8 zou natuurlijk een fantastische V8 Supercar zijn” verklaarde Lamb destijds. De Italiaanse Superstarsmodellen beschikken over een 4.7L V8 Toyota-motor. Het standaardmodel echter over een 5L V8 exemplaar dat uitstekend aan de reglementstoelatingen voor het V8 Supercar-kampioenschap voldoet.

Andrew Scifeet van Lexus Brisbane stelde dat de bolides voorlopig voor “corporate customers days” gebruikt zullen gaan worden! Hij sloot raceactiviteiten in de toekomst echter niet uit! Zoals bekend werd Kelly Racing recentelijk omgedoopt tot Nissan Motorsports en neemt in 2013 met maar liefst vier auto’s aan het kampioenschap deel. Saillant detail is dat men bij Lexus afgelopen week officieel eveneens een streep onder het VLN LFA Supercar project gezet heeft.Wordt ongetwijfeld vervolgd!!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet