Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: SRO blaast Europees GT4 nieuw leven in

480_snoeks_verheul_4266

Op 4 oktober jongstleden werd tijdens de presentatie van de plannen voor het HDI-Gerling Dutch GT Championship door Claude Surmont van SRO al gemeld dat er plannen bestonden om de Europese GT4 series nieuw leven in te blazen. Deze week bevestigde SRO dat het de klasse inderdaad opnieuw zal lanceren. Vanaf het komende seizoen is de GT4 Trophy een feit.

Tekst: Marcel ten Caat

Het nieuwe kampioenschap zal bestaan uit een vijftal races: drie rondes van de nationale kampioenschappen in Engeland, Nederland en Zweden, aangevuld met een race tijdens het 24U van Spa weekeinde en een nog te bevestigen vijfde evenement. De vier beste resultaten zullen meetellen voor de eindstand van de GT4 Trophy. Titels zijn er voor zowel de deelnemende coureurs als de teams.

Kalender 2013
19 mei – Silverstone (met Brits GT)
27 juli – Spa-Francorchamps (24U van Spa)
17 augustus – Anderstorp (met Zweeds GT)
13 oktober – Zandvoort (met Dutch GT)
Een vijfde race zal in 2013 bekend worden gemaakt.

GT4 in VLN en Zweeds GT

Verder bevestigde SRO ook de nieuwtjes die Claude Surmont in oktober op Circuit Park Zandvoort al had genoemd. Er komt een Zweeds GT4 kampioenschap, de SP10 klasse in de VLN zal conform het SRO GT4 reglement worden gehouden. Daarnaast werden nieuwe GT4 modellen als de Toyota 86 GT, Hyundai Genesis Coupé en de Mazda MX5 (onder voorbehoud van homologatie) bevestigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet