Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Neri Competition kondigt spectaculaire Abarth Trofeo Benelux aan!

Na een korte dip trekt de circuitracerij in België zich opnieuw weer aan.. De plannen voor 2013 zien erveelbelovend uit. Neri Compétition wil op dat elan meegaan en creëert de Abarth Trofeo Benelux, een vernieuwend product dat zeer in de smaak zou moeten vallen.

Tekst en Foto PR

trofeo-abarth-benelux-2
Komt er een Abarth Revival van de Hezemans-Goedemans tijden in de Benelux?
Dat zou mooi zijn!

Abarth Trofeo Benelux in 2013!
De Trofeo Abarth is op zich al één van de meest succesvolle Europese kampioenschappen. Vanaf volgend jaarkomt er ook een Benelux-versie. Het initiatief daarvoor komt van Neri Compétition, de sportafdeling van NeriAutomotive, het bedrijf dat de racing-onderdelen van Abarth verdeelt in westelijk Europa. “Ons belangrijkste doel is dat de deelnemers zich voor een beperkt budget goed kunnen amuseren”, legt Thomas Neri uit.

“Om hen toe telaten vooruitgang te boeken en nieuwe circuits te leren kennen stellen we hen een even gevarieerde als evenwichtige kalender voor.”De Abarth Trofeo Benelux doet dan ook zes verschillende circuits  aan: “Na de testdag begin april in Zolder, in het gezelschap van de wagens van het Belgian Racing Car Championship (BRCC), begint het eigenlijke kampioenschap in Dijon, nog altijd met de BRCC. Nadien trekken we naar de Nürburgring en Zandvoort, waar we met de hele Abarth-familie zullen vertoeven. Dat zijn immers meetings die ook de Europese Trofeo ontvangen. Nadien trekken we naar Colmarberg, om dan in Spa-Francorchamps opnieuw aan te sluiten bij de rijders van de Europese Trofeo. Het seizoen wordt dan afgesloten in Zolder. Een programma dat de deelnemers moet toelaten op interessante circuits te rijden, zonder dat ze daarvoor lange en dure verplaatsingen moeten ondernemen.”

De Abarth 500 Assetto Corse zal in deze serie worden ingezet" een bolide waarvan de belangrijkste kenmerken voldoende bekend zijn: 1400 cc turbomotor van 190 pk, manuele zesbak, afstelbare ophanging, racing remmen, Michelinbanden van 205-50-17, 970 kg.

De Abarth Trofeo Benelux wordt een sprintkampioenschap, met meetings die allemaal hetzelfde format volgen:
20 minuten vrije trainingen, twee kwalificatiesessies van 25 minuten en twee races van 25 minuten + 1 ronde. De top 3 van ieder weekend wordt beloond met premies en de eindwinnaar van de Trofeo krijgt een straatversie van de Abarth overhandigd. Ook de tweede en de derde in de eindstand ontvangen heel interessante prijzen. Belgische rijders die willen deelnemen aan de Trofeo over een circuitlicentie C moeten beschikken.Er worden drie formules aangeboden: de koop van de auto, de huur voor het hele seizoen of de huur per meeting.

trofeo-abarth-benelux-3
De Italiaanse Abarth Trofeo was eerder al op Spa Francorchamps te gast.

Ook is er voldoende technische steun en hospitality aanwezig.Alle info over de Abarth Trofeo Benelux 2013 kan nu al worden aangevraagd via volgend adres: abarth@neri-automotive.be.

Kalender :
05 april: Testdag Zolder (Bel)
11-12 mei: Dijon (Fra)
1-2 juni: Nürburgring (Dui)
 15-16 juni:  Zandvoort(Ned)
 22-21 juli : Colmarberg (Lux)
 7-8 september: Spa-Francorchamps (Bel)
12-13:  oktober Zolder (Bel)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet