Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Twee Nederlanders in Porsche Junior selectie!

Twee Nederlanders zijn door Porsche voor haar Junior selectie geselecteerd. In Vallelunga worden er door Porsche deze dagen zes Junior rijders onder de loep genomen. Van de zes geselecteerde rijders zullen er twee aanspraak kunnen maken op het fel begeerde Junior zitje in de Duitse Porsche Carrera Cup.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Porsche

porsche_junioren
Maken Dennis van de Laar of Pieter Schothorst de Porsche Junioren van 2013?


Twee Nederlanders in Porsche Junior selectie
Zes jonge coureurs worden deze dagen door Porsche in Vallelunga nader geëvalueerd. Uit een uitgebreid selectieproces kwamen deze zes als beste naar voren. Onder de geselecteerden Dennis van de Laar, Pieter Schothorst, de Zwitsers Levin Amweg en Jeffrey Schmidt, de Spanjaard Alex Riberas Bou en de Amerikaan Connor de Phillippi.

In een uitgebreid selectieproces kwamen zij als de beste kandidaten naar voren. Fitness, mentale sterkte, gedrag, technische aanleg zijn belangrijke programmapunten. De coureurs die in diverse internationale series successen boekten worden met gesimuleerde wedstrijdafstanden, kwalificatieronden en constante rondetijden nader aan de tand gevoeld. Ook wordt er aandacht besteed aan de omgang met de media, fotoshoots en televisie-interviews.

Na een zorgvuldige selectieprocedure in de weken na de tests zullen er twee Porsche Junioren gekozen worden. De twee geselecteerden krijgen in het seizoen 2013 steun van Porsche. De firma Porsche draagt een groot deel van het budget bij. De Junioren mogen wel aan de hand van Porsche criteria hun eigen team kiezen.

In 2012 werden de Deen Michael Christensen en Klaus Bachler geselecteerd. Zij maken over een periode van vier jaar deel uit van het Porsche Junior Project.

Sinds 1997 heeft Porsche vele junior rijders met succes getraind. Timo Bernhard, Marc Lieb, Patrick Long en Marco Holzer doorliepen het Porsche Junior Project. Ook Dirk Müller, Lucas Luhr en Mike Rockenfeller komen uit de Porsche Junior school.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet