Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Spanning tijdens de laatste clubraces SHW


Aankomende junioren
De aankomende junioren is altijd wel een aparte groep. Je ziet daar kinderen gedurende het jaar soms grote sprongen vooruit maken en dat was dit jaar zeker ook bij Sasha Plomp, die door zijn dagoverwinning van de 4de naar de 2de plaats in het clubkampioenschap wist te springen. Leroy Jagesar pakte nog wel de overwinning in de eerste race, maar moest in de laatste race zijn meerdere erkennen in Sasha. De voorsprong was echter ruim voldoende om het kampioenschap naar zich toe te trekken met een gedegen voorsprong.

_38z6339

Bij Flyn den Otter zat het niet mee, hij viel terug naar de 3de plaats in het kampioenschap en Sebastiaan viel van het podium af en eindigde als 4de. Op het dagpodium vonden we nog wel Jordy Vermeeren terug op de 3de plaats en ondanks het missen van een evenement weet hij als 5de te eindigen in het clubkampioenschap van 2012.

_38z6405

Junioren
Bij de junioren was het weer Michael Kuiper, die met overmacht de dagwinst naar zich toe trok. Maar door het missen van een evenement komt hij daarmee niet verder dan de 3de plaats in het kampioenschap. Het is namelijk Lars van Vark die Michael goed wist te volgen en die met 3 tweede plaatsten het kampioenschap naar zich toe trekt en Mathijs van Brummen daarmee een plaatsje terug verwijst.

Ondanks dat de strijd bij de jonge rijders prachtig was om te volgen, waren het wederom de schakels die voor een grand finale zorgde. Bij de tijdrit begon het al met de eerste 3 rijders die binnen 3 honderdsten van een seconde bij elkaar zaten. De nummers 4 tot en met 6 maakten het nog spannender door binnen 5 duizendsten te zitten met hun tijd. En ook 7 en 8 zaten daar slechts 5 en 6 honderdsten achter. Dat voorspelde al een mooie strijd.

_38z6461

Maar helaas was de strijd voorin uiteindelijk toch saai, omdat Kevin de leiding pakte en niet meer afstond. Guust Specken die graag de strijd aan wilde gaan viel door technische problemen in de eerste race uit en moest zich daarna door het veld naar voren vechten. Dit deed Guust met verve en wist daardoor zijn 2de plaats in het kampioenschap alsnog veilig te stellen.

Grote verrassing was wel de sterk rijdende Wim van Burgh, die op de dag 2de werd en in het kampioenschap van de 5de naar het laagste podiumplaatsje wist door te dringen. Maar daarmee was de verrassing nog niet compleet, want Nico den Hartog is moeilijk te passeren en daar kwamen de andere heren achter. We kregen de Nico trein te zien in zowel de 2de als 3de race. Alleen Guust wist Nico te verrassen en hem te passeren in de laatste race. Thomas van Ham en Willem-Jan Schoots kostte dat beiden een plaats in het kampioenschap. Ze eindigden respectievelijk 4de en 5de. De grote pechvogel was Michel Bervoets, die in de tweede ronden even vliegles nam en in de bakken eindigde. Gelukkig geen ernstige verwondingen en behield hij zijn 6de positie in het kampioenschap.

_38z6499

Feestavond
Na de races volgden natuurlijk de podiumceremonies en bij de mini junioren was men de champagne niet vergeten. Op 24 november a.s. is het de feestavond van SHW en zullen alle kampioenen van Strijen in het zonnetje gezet worden.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet