Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Spanning tijdens de laatste clubraces SHW


_38z6480

Ook bij de laatste clubrace van SHW mochten we genieten van spannende races onder de stralende zon. Heel veel publiek was komen kijken en men kreeg gave races te zien, waarin uiteindelijk het clubkampioenschap beslist werd. Want bij geen van de klassen waren de leiders in de tussenstand er 100% zeker van dat ze zouden gaan winnen. Dus tot op de laatste meter werd er strijd geleverd.


Tekst en foto's: SHW


De jongste rijders mochten traditiegetrouw weer de spits afbijten. Timo Fruijtier, leider in de tussenstand, liet bij de tijdrit al blijken dat hij voor de overwinning ging en zette de snelste tijd neer. Alleen Roderick Pikker kon hem volgen en wist Timo in de eerste race te verslaan. Maar de tweede en derde race wist Timo weer te winnen. Zo sloot hij het kampioenschap met ruime voorsprong winnend af.

_38z6249

In het kampioenschap stond Brandy Bindels tweede en moest hij zich vooral concentreren op Janno Versluis, die net achter hem stond. In de tijdrit en eerste race moest Brandy Janno voor zich dulden, maar in de tweede race sloeg Brandy toe en werd hij tweede achter Timo. Daarmee stelde Brandy zijn tweede plaats in het kampioenschap veilig en werd Janno derde van de dag en in het kampioenschap.

Gevorderde mini-junioren

Bij de gevorderde mini-junioren was de snelle Mike stok wel aanwezig, maar reed hij niet mee. Dit om de strijd in het kampioenschap tussen Dennis Kramp en Joey Brand niet te verstoren. Daardoor kon Dennis redelijk eenvoudig de dagoverwinning naar zich toe trekken en dus ook het kampioenschap.

_38z6292

Joey moest op gepaste afstand volgen en ging de strijd aan met Miquel van Gent, die derde stond in het kampioenschap. In de tijdrit en eerste race bleef dit ook hetzelfde, maar in de tweede heat ging het voor Joey mis en viel hij fors terug. In de laatste heat herstelde Joey zich en pakte hij daarmee de tweede plaats in het dagklassement en in het kampioenschap. Achter de snelle heren was het ook nog even spannend toen in de tweede heat Gino Focke de tweede plaats pakte en daarmee van de 6de naar de 4de plaats in het kampioenschap schoof. Renzo Alibaks bleef 5de en Levi Roos 7de in het kampioenschap van SHW 2012.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet