Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Grand Prix van Frankrijk krijgt geen staatssteun

ferrari_vreugde

De kans is er niet groter op geworden dat de Grand Prix van Frankrijk zal terugkeren op de Formule 1-kalender. Na een onderhoud tussen Nicolas Deschaux (voorzitter van de FFSA) en Valerie Fourneyron (Franse minister van sport) maakte de regering bekend geen staatssteun te geven aan de circuits van Magny-Cours en Paul Ricard. De Franse GP was vroeger vaste klant op de F1-kalender, maar is in 2008 (met Felipe Massa op Magny-Cours als winnaar, zie foto) voorlopig voor het laatst verreden.

Tekst: Marc Kok

Magny-Cours had de Franse staat gevraagd om twee miljoen euro per jaar, met een mogelijke bijdrage aan de financiële risico's in geval van verlies. Op dit verzoek is de Franse regering niet ingegaan. Dit is geen goed nieuws voor de supporters die fan zijn van een Grand Prix in Frankrijk.

Balen
FFSA-preses Nicolas Deschaux is teleurgesteld, maar zegt te proberen om ook zonder staatssteun te proberen om alsnog het F1-circus binnen te harken. Deschaux baalt ervan dat andere sportevenementen in Frankrijk wel staatssteun ontvangen. Bovendien benadrukt hij dat een GP van Frankrijk directe economische voordelen voor de regio en de staat oplevert en tevens de auto-industrie van het land een impuls geeft. Hij heeft de vrouwelijke minister van sport echter niet genoeg weten te overtuigen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet