Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: ‘Test bij Sauber voor Robin Frijns’

2

Het grote Nederlandse racetalent Robin Frijns gaat een Formule 1 testen voor Sauber, zo meldt het AD. Gisteren meldde De Telegraaf dat naast Sauber ook Williams F1 zou lonken naar de diensten van de 21-jarige Limburger. Frijns zou bij Sauber één of twee dagen achter het stuur van een Sauber F1 mogen kruipen tijdens de Young Driver Test, die begin november na de Grote Prijs van Abu Dhabi wordt gehouden.

Tekst: Marc Kok

De Nederlander heeft zich dit seizoen uitstekend in de picture gereden middels de Formula Renault 3.5. Mede dankzij drie zeges en in totaal zeven podiumplaatsen gaat Frijns, nota bene als rookie, aan de leiding van het sterk bezette kampioenschap, waarin onder meer ook Jules Bianchi (in 2008 Masters of F3-winnaar en momenteel testpiloot Force India F1) en Sam Bird (testrijder Mercedes F1) participeren.

Kampioen, kampioen, kampioen
De autosportster van Frijns is snel rijzende. In 2009 reed was hij de beste rookie van de Formule BMW. Een jaar later zegevierde hij in deze opstapklasse van de singleseater racerij. In 2011 won hij mede dankzij vijf overwinningen de titel in de Formule Renault 2.0. Een seizoen verder lijkt hij voor het derde opeenvolgende jaar een mooi formulewagenkampioenschap als de kampioen te beëindigen.

Interesse
De prestaties van Frijns zijn de Formule 1-bazen inmiddels ook niet ontgaan. Begin deze maand deden al geruchten de ronde dat Frijns in november in Abu Dhabi voor Sauber zou gaan testen. Destijds wilden Frijns en diens management niks bevestigen. Het AD haalt vandaag Frijns’ manager, Werner Heinz, aan. Volgens de begeleider van Frijns praten hij en de coureur met drie renstallen uit de Formule 1. Dit betreft onder meer Sauber en Williams.

Mooie prijs
Met alleen nog de raceweekenden op Paul Ricard en het circuit van Catalunya voor de boeg én een mooie puntenvoorsprong van 24 op naaste belager Bianchi en 27 op Bird, staat Frijns er super voor in het FR 3.5-kampioenschap. Mocht hij de titel grijpen, wacht hem als hoofdprijs sowieso een F1-test. Dan mag Frijns een bolide van regerend constructeurskampioen Red Bull F1 besturen. Er kunnen de komende tijd dus mooie dingen gebeuren voor de talentvolle Limburger.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet