Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Robert Kubica wint klassementsproef bij onverwachte rallyecomeback!

Uitgerekend tijdens het Italiaanse GP-weekend heeft Robert Kubica, 18 maanden na zijn bijna fatale rallyecrash een onverwachte comeback in de rallyesport gemaakt. De Pool hoopt dat hij op termijn weer in de F1 kan terugkeren.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Autosprint

2012_kubica_rallye

Kubica wint rallye-etappe tijdens comeback
Robert Kubica heeft tijdens het Italiaanse GP weekend op rallyepaden van zich doen spreken. Bij zijn comeback in de “Rallye Ronde Gomitolo di Lana” pakte de Pool direct de zege in de allereerste klassementsproef met een First Motorsport Subaru S12 WRX.

Robert Kubica: “Het is al prachtig om hier weer terug te zijn. Maar eigenlijk hoor ik ergens anders te zijn. Ik moet nog een lange weg afleggen en mogelijk zal fysiek exact nooit meer op dezelfde hoogte als voor het ongeluk komen. Maar ik wil echter niet opgeven! Mijn doel blijft de Formule l en de volgende maanden zullen moeten aantonen of ik er in 2013 of anders in 2014 klaar voor ben!” Om de identiteit van Kubica zoveel mogelijk te verbergen stond hij oorspronkelijk zelfs onder de naam Andrea Crugnola voor het evenement ingeschreven.

Overigens is het contact met Renault bijna volledig verbroken. Eric Bouiller verklaarde in Monza nog weinig contact met de Pool te hebben.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet