Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

BE Trophy: De 8 Uren van Mettet, de favorieten scherpen hun messen

be_trophy_2012

Terug naar school ! Er wordt over niets anders gesproken. Leerlingen, studenten, leraars, profs, zonder de politici te vergeten. Zij zijn allen terug aan de slag gegaan. Voor de jongens en meisjes van de BE Trophy 2012 is het niet anders en de titelkandidaten hebben dit weekend allen verzamelen geblazen in Mettet.

We zijn reeds twee maanden verder. Twee maanden na het verdict van de 3000 KM van Spa-Francorchamps, toen het team van Delahaye Racing zich aan de kop van het klassement van de BE Trophy installeerde.

delahaye_racing__-_viron-richard-engisch-orgeval

Het zijn inderdaad Alexandre Viron, Laurent Richard, Gauthier Engisch en Emmanuel Orgeval die de dans leiden met 202 punten in de stand tegenover de 178 punten van hun naaste belagers, de Italianen van het GDL Racing team. Daarna volgen Michel Simul en Philippe Systermans, die dit jaar versterking hebben gekregen van Cédric Bollen met het Colson Racing team met 152.5 punten ; m.a.w. de huidige titelvoerders hebben hun matige prestatie tijdens het grote weekend in juli cash moeten betalen.

De top vijf wordt vervolledigd met Eric Gressens-Philippe Crosset (Amusement Park - 149) en Arnaud Quédé-Gérard Abrahams-Daniel Nahon (AC Motorsport 1 – 140,5) die dit weekend worden bijgestaan door Guillaume Mondron en Didier Van Dalen.

Met uitzondering van de GDL Racing formatie die de verplaatsing niet maken, zijn alle tenoren dus op de afspraak in Mettet aanwezig. Kronos Events organiseert een 8 Uren wedstrijd op een piste, die geknipt lijkt voor de Be Cox, en het week end kondigt zich dus onder een spectaculair en spannend gesternte aan. Bijkomend pikant feit : het groene licht op de startlijn floept aan om 15.55 uur in de namiddag, de koplampen zullen in deze september dagen dienen aangestoken rond 18.00 uur, en de duisternis zal dus mee een rol spelen in het verdere verloop van de race. Zonder twijfel zal dit derde Be Trophy weekend achteraf een belangrijke datum blijken te zijn in de geschiedenis van het circuit van Mettet « new look ».

Wie lange afstandsrace zegt, zegt ook verrrassingen en spectaculaire wendingen. De favorieten op de startlijn zullen dus ook enkele vastberaden outsiders goed in het oog dienen te houden. We denken bijvoorbeeld aan de gevaarlijke Italiaanse formatie Luca Magnoni-Andrea Portatadino (Nova Race Poenan) laureaten van de openingsrace in Spa-Francorchamps, of nog François Bouillon-Marc-Olivier Van Oppens-Stefaan Tavernier (Mc Donald’s Racing) die we steeds in de voorste gelederen kunnen terugvinden. Maar er zijn ook de specialisten van de Be Twin, Xavier Mezquita-Rob Krueger-Soliman Marcelli (Team Mezquita-AC Motorsport), Alain Dupont-Michel Koning-Philippe Fisette-Pascal Dubuc-Pascal Eeckho(CBRS-AC Motorsport) et Alain Vercammen-Marc Wouters-Miguel Coppieters-Nicolas Vaxelaire-Luc Wouters-Pietro Avanzini (CarPass-Live Racing expérience).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet