Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Christian Engelhart wint op de Hungaroring

engelhart_1

Christian Engelhart heeft op de Hungaroring de tweede wedstrijd van dit weekend in de Porsche Mobil1 Supercup op zijn naam geschreven. Bij de start had de Konrad Motorsport-rijder zijn vanaf pole position slecht wegkomende teamgenoot Sean Edwards te pakken en reed vervolgens onbedreigd naar de zege. Edwards werd bij de start ook nog gepasseerd door Nicki Thiim en hoewel de Engelsman gedurende de veertien ronden bleef aandringen, moest Edwards achter de Deen genoegen nemen met plaats drie. Door deze derde plaats passeerde Edwards wel de afwezige René Rast in de tussenstand van het kampioenschap. Jeroen Mul beëindigde de race als negende, één plaats voor Sebastiaan Bleekemolen die in het begin van de race werd aangetikt, spinde en daarmee meteen kansloos was voor een hoge klassering.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: racecam.de

Zoals gisteren bekend werd, was polesitter en leider in de tussenstand van het kampioenschap René Rast er wegens de Audi-verplichtingen bij de 24 Uur van Spa-Francorchamps ook in race twee niet bij. Daarmee op pole Sean Edwards, de nummer twee in de titelstrijd. Kévin Estre boekte gisteren een afgetekende overwinning, maar moest nu vanaf plaats vijf aan de race beginnen en Michael Ammermüller als runner-up van zaterdag vanaf plaats zes. Daarentegen mocht Christian Engelhart, gisteren slechts zevende, nu vanaf plaats twee starten en Kuba Giermaziak, gisteren negende, vanaf plaats vier! Sebastiaan Bleekemolen stond als negende op de startopstelling en Jeroen Mul als twaalfde.

edwards_2
Sean Edwards

Slechte start
Met Edwards op pole en zijn Konrad Motorsport-teamgenoot Engelhart op twee leek de strategie duidelijk. Edwards moest maximaal scoren om zo Rast in de tussenstand van het kampioenschap te passeren en afstand te nemen. Bij de start ging de teamstrategie echter al meteen de mist in. Edwards kwam zeer slecht van zijn plaats en zag Engelhart de leiding nemen. Nog vervelender was echter dat ook de als derde vertrokken Nicki Thiim de Engelsman passeerde en zich tussen de Konrad-auto’s nestelde. Van teamorder kon daarmee geen sprake meer zijn want eerst moest Edwards Thiim voorbij zien te komen en dus kon Engelhart voor eigen kansen gaan.

thiim_4
Nicki Thiim

Strijd
Engelhart was duidelijk de snelste man op de baan, want de Duitser reed steeds verder bij de concurrentie weg en passeerde uiteindelijk met een voorsprong van bijna zes seconden als winnaar de finish. Veel spannender was echter de strijd om plaats twee. Alle veertien ronden zat Edwards Thiim op de huid, maar wat de Engelsman ook probeerde het lukte hem niet om Thiim van de tweede plaats te verdrijven. Thiim boekte daarmee zijn beste score van dit seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet