Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

FIA GT: Oliespoor verpest race GLPK - Carsport

GLPK Carsport, met Mike Hezemans, Bert Longin en Anthony Kumpen, heeft de hooggespannen verwachtingen niet waar kunnen maken in de openingsrace van FIA GT. Op het circuit van Silverstone slipte de van pole vertrokken Hezemans op een oliespoor van de baan en raakte vast in de grindbak. Hij kon zijn race voortzetten, maar het team kwam uiteindelijk niet verder dan een teleurstellende achtste plaats. De zege ging naar Andrea Bertolini en Michael Bartels (Maserati MC12 GT1).

Tot een kwartier voor de drie uur durende wedstrijd van FIA GT bleef het regenen. Toen werd het droog, waarop de meeste rijders voor intermediates kozen. “Wij kozen voor harde regenbanden”, aldus Anthony Kumpen. “Dat was, achteraf gezien, een verkeerde keuze.”
Mike Hezemans nam de start voor zijn rekening. “Ik had niet zo’n beste start. Ik had weinig grip en reed na één ronde op de zesde positie. De baan droogde elke ronde meer en meer op, na een half uur reed ik de pits in voor slicks. Ik maakte vervolgen enkele plaatsen goed en reed ik in vierde positie toen het misging. Er lag een vers oliespoor waarop ik spinde, net als twee wagens die voor mij reden. Ik gleed richting grindbak en kwam vast te zitten, maar ik slaagde er toch in om de Corvette terug op de baan te krijgen. Een podiumplaats zat er toen niet meer in.”

De zege ging uiteindelijk naar Andrea Bertolini en Michael Bartels (Maserati MC12 GT1). Zij bleven de equipe Jaroslav Janis / Sascha Bert (Saleen S7R) slechts vijf seconden voor, na drie uur racen! De derde plaats ging naar Fabrizio Gollin en Fabio Babini en hun Aston Martin DBR9. De klasse GT2 eindigde in een overwinning voor Matteo Bobbi en Jaime Melo.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet