Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Persbericht: Heemskerk/De Graaf met Lotus Evora in Dutch GT

img_0938-1

Het Dutch GT kampioenschap krijgt tijdens het RTL GP Masters of Formula 3 weekend een nieuwe, sterke equipe erbij. Melroy Heemskerk en Marth de Graaf, beiden jonge talenten slaan tijdens het mooiste evenement op de kalender de handen ineen om in hun Lotus Evora GT4 de gevestigde orde het vuur aan de schenen te leggen.

Tekst en foto's: PR


De Lotus Evora, de afgelopen jaren in Nederlandse handen al goed voor overwinningen wordt ingezet door het het Van Uitert Geva Racing team in samenwerking met het officiële Lotus Sport UK, dat normaliter succesvol uitkomt in het Brits GT kampioenschap. Dit betekent dat op Zandvoort de twee jongelingen de beschikking hebben over de prachtige zwart en gouden Evora, gesteund door een solide team van ervaren engineers en dus vol kunnen gaan voor succes voor een enorm publiek.

Enorme kans
Voor beide coureurs betekent de deelname in de Lotus een enorme kans op een sprong in hun carrière. Voor voormalig Formule Ford kampioen Melroy Heemskerk is het de eerste stap binnen een groter plan: “GT’s en de enduranceracerij is de kant waar ik absoluut op wil met mijn carrière”, vertelt de 23-jarige Hoofddorper. “Mijn sponsoren en het Geva Racing team hebben het opnieuw mogelijk gemaakt dat ik een tree op de autosport ladder kan beklimmen en ik ga er alles aan doen om die stap succesvol te laten zijn. Dat ik dat samen met Marth kan doen, een ongelofelijk snelle coureur waarmee ik samen ben opgegroeid op de circuits, maakt het alleen maar mooier. Samen moeten we iets moois neer kunnen zetten”

lotus-evora-melroy-heemskerk--marth-de-graaf

Naam vestigen
Voor Marth de Graaf wordt het de eerste kennismaking met het Dutch GT en ook hij ziet Masters deelname als een inleiding naar een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan.
“Deze vorm van autosport is een van de mooiste die er is en daarbij heb je meteen ook nog eens de kans om ook daadwerkelijk van je autosport je beroep te maken.” Over het ultieme doel voor de Masters of F3 is de 20-jarige coureur uit Nieuw-Vennep duidelijk: “Melroy en ik gaan met de Lotus laten zien wat we waard zijn. We willen onze naam vestigen en er is maar een manier om dat voor elkaar te krijgen: vooraan rijden!”

Unaniem
Geva Racing teambaas Gert Valkenburg en Lotus Sport UK voorman Andy Britnell zijn unaniem over de potentie van de nieuwe combinatie. “Deze jongens zijn waanzinnig professioneel en nu al een genot om mee te werken”, aldus Britnell. “We gaan er samen hard tegenaan om de gevestigde orde in het Dutch GT te laten zien wat we in ons mars hebben.” Iets wat wordt beaamd door Gert Valkenburg: “Dit moet de start zijn van iets moois. Te vaak krijgen dit soort jongens niet de kans om door te breken. Die kans proberen we nu te bieden. Ze hebben een goed weekend nodig maar als dat lukt zie ik in dit nieuwe project een mooie toekomst, en hopelijk blijft het dan niet bij slechts één weekend!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet