Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Davies en Pex scoren goed in La Conca

Het WSK Kampioenschap was dit weekend aan zijn derde ronde toe. Plaats van handeling was het schitterende kart complex van La Conca, in de hak van Italië.
In tegenstelling tot het slechte weer in Nederland en België, konden de rijders van de Winning Series Karting genieten van prachtig weer en dat maakt het kampioenschap dubbel zo aantrekkelijk.


Tekst: Philippe De Roeck

In de KF3 stonden 34 rijders aan de start van de finale. Dorian Boccolacci (Intrepid) toonde zich al het hele weekend snel en ook in de finale vandaag was de Fransman iedereen te snel af. Martin Kodric (FA Kart) en Illot Callum (Zanardi) gingen mee met Boccolacci op het podium. Ook Martijn van Leeuwen (Zanardi) bewees wederom zijn snelheid getuige een knappe 15e plaats. Marijn Kremers (PCR) werd 24e.

Wie Max Verstappen op pole postion verwachtte op vrijdag kwam bedrogen uit. De Nederlander, uitkomend op een Intrepid stelde toch wel teleur en kwam niet verder dan een 33e plaats. Gelukkige ging het voor de Nederlander steeds wat beter en hij finishte de prefinale als 27e met net voor hem, Dave Blom (Formula K) op een 26e plaats. De prefinale werd gewonnen door Antonio Fuoco (Kosmic) die net voor Flavio Camponeshi (Tony Kart) en Pedro Hiltebrand (FA Kart). De snelle Italiaan Fuoco bleef ook tijdens de finale voorin en wint in de KF2 de derde ronde van de WSK Euroseries. Charles Leclerq (ART Grandprix) wordt aanzien als een opkomend talent en werd tweede, voor Flavio Camponeshi. Max Verstappen kwam toch nog mooi terug en werd tiende. Dave Blom maakte drie plaatsjes goed en werd 23e.

Slechts vijftien deelnemers streden om de bekers in de KZ2. Jordon Lennox Lamb (CRG) ging er met de zege vandoor tijdens de eerste finale. Europees Kampioen Simas Juodvirsis (Energy) moest genoegen nemen met een tweede plaats terwijl Dylan Davies (PCR) een schitterende derde plaats scoorde. Het ging steeds beter met Davies want ook in de tweede finale mocht hij op het podium, dit keer werd hij tweede. Riccardo Negro (DR) ging er met de winst van door. Simas Juodvirsis werd derde.

Ook in de KZ1 heerste het AVG Racing team van Anton van Grunsven. De supersnelle Arnaud Kozlinski won op zaterdag de eerste finale. Ook de derde plaats ging naar een teamlid van AVG, Simo Puhakka. Beide teammaats werden gescheiden door de Europees kampioen, Jorrit Pex (CRG). Sinan van der Raad (CRG) werd 14e, voor Rick Dreezen (TonyKart) die met een 15e plaats aardig wat punten misliep. Bas Lammers (Praga) werd 20e, Jonathan Thonon (CRG) 22e.
Vandaag was een nieuwe wedstrijddag waarop Jorrit Pex er wederom met de grootste beker vandoor ging. Roberto Toninelli (Birel) werd tweede en noteerde de snelste ronde tijd. Arman Convers (Kosmic) werd derde. Jonathan Thonon werd eerste Belg op een zevende plaats. Sinan van der Raad haalde net de top tien op plek tien. Rick Dreezen haalde de finish niet en werd 18e. Dreezen verliest hiermee de leiding in het kampioenschap. Vanaf nu is het Jorrit Pex die aan de leiding staat.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet