Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Charles Zwolsman bereidt zich voor op Houston

Onder tropische omstandigheden heeft Charles Zwolsman de afgelopen twee dagen op Sebring International Raceway getest. Vanwege zijn blessures kwam Zwolsman op de eerste dag slechts een halve dag in actie, terwijl hij op de tweede dag bijna honderd ronden aflegde.

Tekst: PR/Willem J. Staat

 Zwolsman Test SB
Charles Zwolsman wil op het stratencircuit van Houston goed beslagen ten ijs komen. Foto: PR

Afstellingen verbeteren
De extra ingelaste testdagen werden vooral optimaal benut om de afstellingen te verbeteren. Tijdens de eerste dag legde Zwolsman voor het team van Conquest ruim 77 ronden af, waarbij hij 51,8 seconde als snelste tijd liet noteren, waarmee hij vier tiende sneller was dan zijn Canadese teamgenoot Andrew Ranger. Behalve het team van Conquest kwamen ook de teams van Rusport en PKV in actie. Op de tweede dag verbeterde Charles zelfs zijn "persoonlijke" Sebring record, en liet een tijd van 51,6 op de klokken noteren.

Blessures
Inmiddels is Charles vrijwel geheeld hersteld van zijn rugblessure, maar hij heeft nog behoorlijk last van een armblessure, waarvan de doktoren hebben aangegeven dat het vier tot acht weken zal duren voordat de Conquest-coureur hiervan volledig hersteld zal zijn.

Charles Zwolsman: "Gisteren verliep niet slecht, ondanks mijn geblesseerde arm heb ik bijna honderd ronden kunnen rijden, ook al was het met iets langere pauzes. We hebben tijdens de test de wagen goed kunnen verbeteren, het belangrijkste is, dat we de remproblemen van Long Beach bijna opgelost hebben. Ook hebben we de set-up van de wagen verbeterd en aan enkele dingen gewerkt waar in het verleden nog weinig aan gedaan is. Ik voel wel dat de wagen verbeterd is en ik ben zelf ook sneller geworden, zo heb ik meer vertrouwen bij het inkomen van een bocht. Ik denk dat er nog meer uit te halen is als ik van mijn blessure hersteld ben. Door zo'n blessure kun je je niet volledig op het rijden concentreren en daarmee laat je tijd liggen."

Tijdens het weekend van 11-13 mei komt Charles Zwolsman voor de tweede keer met het team van Conquest Racing op het stratencircuit van Houston in Texas in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet