Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Main Event van uiterstentfb_king
Ian King

Engelse winst
Bij de motoren eiste in de Top Fuel Bike klasse Ian King met 6,41 seconden de snelste kwalificatietijd voor zich op. René van den Berg plaatste zich als enige Nederlander in het veld als vierde voor de eliminaties.

tfb_berg
René van den Berg

In de kwartfinale werd Van den Berg echter uitgeschakeld door Rikard Gustafsson, die het na een overwinning in de halve finale in de eindstrijd moest opnemen tegen King. Hoewel beide finalisten problemen kenden en geen goede tijd op de klokken zetten, ging de winst naar King.

st_gagnon
Nate Gagnon

Nate Gagnon superieur
Bij de Super Twins was Nate Gagnon een klasse apart. De Canadees pakte met een tijd van 6,60 seconden in de kwalificatie de snelste tijd, met de Fin Samu Kemppainen op twee. Job Heezen zette de vierde tijd op de klokken. Ook in de eliminaties stond er geen maat op Gagnon en in tijden van 6,56; 6,62 en 6,68 seconden reed de Canadees naar de overwinning.

st_heezen
Job Heezen

In de finale had Gagnon het moeten opnemen tegen Heezen. De Nederlander klopte in de eerste ronde Christian Jäger en vervolgens in de snelle tijd van 6,63 seconden Kemppainen. In deze halve finale had de Zodiac-motor echter zodanige schade opgelopen dat Heezen in de finale verstek moest laten gaan.

psb_lyren
Kalle Lyrén (voorgrond) klopt in de halve finale Fredrik Fredlund

Steeds sneller
Bij de Pro Stock Bikes ging de snelste kwalificatietijd naar Kalle Lyrén, voor Ulf Ogge. Gert-Jan Laseur kende, als enige Nederlander in het veld, in zijn kwalificatieruns problemen en wist zich met een negende positie net niet voor de eliminaties te plaatsen. In de eliminaties verbeterde Lyrén zich iedere ronde en met tijden van 7,20 en 7,17 seconden (ten koste van Fredrik Fredlund) schoof hij zijn tegenstanders aan de kant. In de finale moest de Zweed het opnemen tegen zijn landgenoot Ogge. Helaas had Ogge in de halve finale een zodanige schade opgelopen dat hij in de finale niet aan de start kon verschijnen. Dit was voor Lyrén geen belemmering om in de finale er vol voor te gaan en met 7,16 seconden verbeterde de jonge Zweed opnieuw zijn beste tijd van het weekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet