Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
EK Mégane Trophy

EK Mégane Trophy: Podiumplaats Kelvin Snoeks op Spa-Francorchamps

kelvin_snoeks_spa_1

Kelvin Snoeks heeft afgelopen weekend op het circuit van Spa-Francorchamps zijn eerste podiumfinish van het prille Eurocup Mégane Trophy seizoen gescoord. In de tweede meeting van de prestigieuze World Series by Renault weekend, reed de TDS Racing coureur op zaterdagmiddag naar een derde plaats. Op zondag moest de Noord-Hollander genoegen nemen met een zevende plaats nadat hij spinde in de eindfase van de wedstrijd. Door dit weekend in totaal 21 punten te scoren, klimt Snoeks in de tussenstand van het kampioenschap op naar de vijfde positie.

Tekst en foto’s: PR

In de twee kwalificatiesessies op respectievelijk zaterdag- en zondagochtend eigende Snoeks zich de vijfde startplaats voor beide races toe. Met een wereldstart werkt Snoeks zich in de openingsronde van de eerste manche op zaterdagmiddag direct op naar de derde plaats. Niet veel later neemt hij ook de tweede stek van Fabian Thuner over wanneer deze een foutje maakt in de snelle Eau Rouge bocht. Ook na de verplichte serie pitstops kan Snoeks zijn teamgenoot en raceleider Bas Schothorst goed volgen. Ondanks dat de debutant in de slotfase van de race (net als de meeste andere rijders) een drive-through penalty krijgt voor het vermeend afsnijden van de chicane, eindigt Snoeks zijn derde race in deze klasse op het podium door als derde over de meet te komen.

Tanden laten zien
Ook op zondag laat Snoeks zijn tanden zien in de regenachtige tweede race van het weekend. Door met een wat lagere bandenspanning te starten, kan Snoeks na zijn pitstop de aanval openen op de vierde plaats. In een ultieme poging deze plek in de laatste ronde af te pakken van Nicolas Milan, spint de onfortuinlijke Nederlander echter, waarna hij als zevende geklasseerd wordt. In de tussenstand van het kampioenschap neemt Snoeks momenteel de vijfde plaats in met een totaal van 33 punten.

kelvin_snoeks_spa_2

Goed volgen
Kelvin Snoeks: "Ik ben erg blij met mijn podiumplaats op zaterdag. Gedurende deze race kon ik het tempo van Bas goed volgen. De wedstrijdleiding was echter keihard met het uitdelen van straffen. Daardoor kreeg vrijwel het gehele veld, behalve de eerste twee jongens, een drive-through penalty vanwege het vermeend afsnijden van de chicane. De volgorde veranderde daardoor nauwelijks, waardoor ik al in mijn derde race op het podium eindigde. Ook zondag ging het niet verkeerd. We waren de race gestart met een lagere bandenspanning dan mijn meeste concurrenten, maar in het tweede deel van de race kon ik toch flink aanvallen. In de laatste ronde was ik misschien wat te enthousiast, maar niet gegokt is niet gewonnen.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet