Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson maakt kort metten met zijn rivalen op de Monster Mile


2012_johnson_pitstop
De fraai gespoten Chevrolet van Jimmie Johnson tijdens een pitstop.

Een gefrustreerde Gordon: “Ik kan nauwelijks wachten om op de TV de “debris” te zien. Ik heb het echter nooit gezien. Sinds lange tijd beschikte ik eindelijk over een auto die goed genoeg was om te winnen. Pech maar we verloren ook door het loskomende wiel. Dit hebben wij aan onszelf te danken. Ik word er wel een beetje moe van om telkens te zeggen dat wij over de beste auto beschikten. Ik was er gewoon van overtuigd dat we die hadden. Het gebeurt ook niet elke dag dat je de 48(Johnson) passeert en afstand neemt.”

Ondanks een blunder in de pitlane eindigde Kevin Harvick als tweede. In de 227e ronde reed Harvick zijn pit voorbij en moest daardoor door zijn crew teruggeduwd worden. Harvick viel naar de 18e plek terug. Kevin Harvick: “De auto was goed genoeg om door het peloton terug de aansluiting te vinden. Gedurende de wedstrijd konden wij onze auto beter afstellen en gedurende de dag werd hij steeds beter”

De wedstrijd op de Monster Mile kende slechts zeven neutralisaties maar moest na negen ronden al met een Code Rood voor ruim 20 minuten onderbroken worden. Contact tussen Tony Stewart’s Chevrolet en Lanon Cassill’s Toyota leidde tot een massacarambolage waarbij maar liefst 14 auto’s betrokken waren. Regan Smith eiste de verantwoordelijk op voor deze crash maar Tony Stewart pleitte hem vrij van alle schuld. Tony Stewart: “Het was absoluut niet zijn fout. Hij zat achter mij en kon geen kant op. Geen goed begin dus.”

Stewart kwam pas in de 74e ronde weer terug op de baan en werd als 25e geklasseerd. Eén positie beter dan 2011 runner up Carl Edwards. Die werd in de 164e ronde het slachtoffer van een klapband en kwam met 80 ronden achterstand terug op de baan. In de tabellenstand viel Edwards van de 10e naar de 12e plek terug.

Uitslag
1. Jimmie Johnson Chevrolet 400 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 400 ronden
3. Matt Kenseth Ford 400 ronden
4. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 400 ronden
5. Clint Bowyer Chevrolet 400 ronden
6. Aric Almirola Ford 400 ronden
7. Martin Truex Jr.Toyota 400 ronden
8. Joey Logano Toyota 400 ronden
9. Kasey Kahne Chevrolet 400 ronden
10.Marcos Ambrose Ford 400 ronden

2012_monster_mile
De Monster Mile is weer achter de rug. Het Monster heeft de NASCAR-coureurs
weer de tent uitgejaagd. Met één carambolage was ook hij weer tevreden....


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet