Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson maakt kort metten met zijn rivalen op de Monster Mile

Vijfvoudig NASCAR Sprint Cup-kampioen Jimmie Johnson maakte op de Monster Mile in Dover korte metten met zijn rivalen. Na een laatste neutralisatie 369e ronde reed de Hendrick Motorsports-coureur direct weg van de concurrentie.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: NASCAR

2012_johnson_pruik
De met een clown-pruik uitgedoste vijfvoudige NASCAR Sprint Cup kampioen maakte
promotie voor de film "Madagascar 3"

Jimmie Johnson maakt korte metten met zijn rivalen op de Monster Mile
Jimmie Johnson was op de Monster Mile in Dover een klasse apart. Van de 400 ronden reed de vijfvoudig Sprint Cup kampioen er maar liefst 289 op kop. In Dover won hij voor de zevende maal en behaalde tevens de 57ste overwinning uit zijn carrière. Met de All Star-wedstrijd(die niet meetelt voor het kampioenschap) behaalde Johnson al drie overwinningen. Het team van Rick Hendrick behaalde in Dover haar vier achtereenvolgende zege.

In 21 starts op Dover behaalde Johnson maar liefst 7 overwinningen. Om de dierenfilm Madagascar 3 te promoten had Jimmie Johnson zich na afloop met een clown-pruik uitgedost en bracht daarmee de fans volledig in extase.
 


Jimmie Johnson: “Je kunt natuurlijk wel de meeste ronden op kop liggen maar dit is geen enkele garantie voor succes. Neutralisaties kunnen een dominante auto terugwerpen. Vandaag vielen de neutralisaties onze kant uit en het stelde ons in staat om de overwinning te behalen. Hier beschikten wij over een nieuwe auto die het direct vanaf het begin fantastisch deed.” Johnson’s auto was misschien niet de snelste maar wel de beste.

Pech voor teamgenoot Jeff Gordon
Ook zijn teamgenoot Jeff Gordon beschikte over een identieke auto. In de 250e ronde moest Gordon voor een loszittend wiel echter naar binnen komen. In de 325e ronde kwam Gordon voor de laatste maal naar binnen en had eveneens ruimschoots kans op de zege. Een neutralisatie voor “debris” verknalde al zijn kansen in de 339e ronde. Daardoor viel Gordon naar de start van het veld weg en eindigde als dertiende.

2012_gordon_dover
Jeff Gordon was met een 13e plek niet bijster tevreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet