Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toyota Yaris Cup

Div: Dubbel voor Kormelink Motorsports in Duitse Yaris CupDe zesde plaats geeft in de tweede race van het weekend namelijk het recht op de pole position. Er wordt dit jaar hetzelfde systeem gehanteerd als in het WTCC alleen worden hier de voorste zes plaatsen voor de tweede race omgedraaid in plaats van acht. Hierdoor startte Frankenhout juist van de zesde startplaats.

Bij de tweede race was de ideale lijn geheel droog en besloot de organisatie om het hele veld op slicks te laten starten. Bij de start was Nicky er als een haas vandoor, gevolgd door Bader. Frankenhout kon in de eerste rondes twee plaatsen goedmaken op onder andere Hammel. Tijdens de strijd om de derde plaats ging het in de eerste bocht fout voor Frankenhout. “Ik kreeg een tik van een concurrent waardoor ik een 360 maakte. Op dat moment zette ik de auto in zijn tweede versnelling zodat ik meteen verder kon rijden en als elfde weer kon aansluiten.”

Ondertussen reed Nicky soeverein aan de kop van het veld met Bader op een aantal autolengtes afstand. Frankenhout moest weer aan een inhaalrace beginnen en dit ging voortvarend. Uiteindelijk lukte het hem om de laatste trede van het podium te betreden en reed en passant ook nog een nieuw baanrecord.

Franklin kon tijdens de wedstrijd de top tien binnendringen en werd uiteindelijk negende. Frankenhout werd dus derde en Nicky won zijn eerste wedstrijd in de Yariscup. Nicky: “Ik ben in de autocross tweemaal Nederlands-kampioen geweest, maar deze overwinning is eigenlijk net zo mooi. 25 minuten zijn alleen best lang als je de hele tijd in de spiegel moet kijken. Deze overwinning smaakt naar meer en de volgende wedstrijd op de Lausitzring zal ik zeker weer voor de overwinning gaan!”

Door deze resultaten bezetten Frankenhout en Nicky de bovenste twee plaatsen in het kampioenschap. Franklin staat op een negende plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet