Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Michael Schumacher houdt Alonso aan het lijntjeDit bracht de twee in dezelfde situatie als vorig jaar, alleen waren nu de rollen omgedraaid. Alonso was sneller, maar kon op het smalle circuit van Imola geen inhaalactie doen, net zoals het Schumacher vorig jaar niet lukte Alonso te verschalken. Renault besloot nu de koe bij de horens te vatten door Alonso vervroegd naar binnen te roepen, in de hoop zo Schumacher voorbij te kunnen. Maar Ferrari haalde Schumacher de volgende ronde naar binnen en behield hiermee de voorsprong op Alonso.

In die laatste stint leek Alonso genoegen te nemen met de tweede plek, want hij bleef volgen, zonder een serieuze aanval te doen op de leiding. “Het is hier bijna onmogelijk om in te halen”, verklaarde de Spanjaard na afloop. “Ik kon slechts wachten op een kans of een mogelijke fout van Schumacher, maar die kwam er niet. We probeerden het met een vervroegde pitstop, maar dat lukte niet. Als we dat niet hadden gedaan hadden we misschien wel gewonnen, maar achteraf is het altijd gemakkelijk praten.” Een foutje drie ronden voor tijd maakte een definitief einde aan de druk op Schumacher, die hierna rustig zijn overwinning kon binnenhengelen.

Teleurstellend was het optreden van Honda. Vanaf de plaatsen twee en drie gingen beide coureurs van start, maar vooral problemen in de pitstraat vergooiden de kansen van Button en Barrichello. Eerst was het de Braziliaan die een extra lange pitstop moest maken omdat de tankinstallatie niet goed werkte. Even later was het de lollypopman die verschrikkelijk de fout in ging door Button te laten vertrekken terwijl de tankmannen nog gewoon bezig waren met hun werk. Het gevolg was dat Button de halve tankinstallatie meenam en toen die was verwijderd later nog een keer moest stoppen omdat hij nog niet genoeg benzine aan boord had.

Ook de McLarens stelden dit weekend teleur, door nooit echt met de kop van het veld mee te kunnen. Toch wisten Montoya en Räikkönen hun zevende en achtste plaats zonder echt op te vallen in de race nog om te zetten in de derde en vijfde plaats. Felipe Massa kwam in de McLaren-sandwich als vierde over de meet. Het drietal finishte overigens binnen 1,7 seconden van elkaar.

Uitslag Grand Prix van San Marino, zondag 23 april 2006
1. Michael Schumacher, 62 ronden
2. Fernando Alonso, op 2.096
3. Juan Pablo Montoya, op 15.868
4. Felipe Massa, op 17.096
5. Kimi Räikkönen, op 17.524
6. Mark Webber, op 37.739
7. Jenson Button, op 39.635
8. Giancarlo Fisichella, op 40.200
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet