Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Michael Schumacher houdt Alonso aan het lijntje

Op pure snelheid had Fernando Alonso het duel met Michael Schumacher zeker gewonnen, maar op de smalle straten van het circuit Enzo e Dino Ferrari was het voor de recordkampioen een koud kunstje om de regerend wereldkampioen achter zich te houden. Voor Schumacher was dit de eerste echte overwinning sinds Japan 2004, de farce van Indianapolis 2005 niet meegeteld.

Tekst: Daan Jeuken

Bij de start was er een flinke crash voor Christijan Albers, die werd getorpedeerd door Super Aguri-coureur Yuji Ide. De Japanner reed op het rechter achterwiel van Albers, die vervolgens drie maal over de lengteas tolde. Gelukkig kon Albers zonder schade uit zijn bolide worden gehaald.

In die openingsfase leek er geen vuiltje aan de lucht voor Michael Schumacher, die vlot wegliep van het veld en teamgenoot Felipe Massa als buffer had, die Alonso ophield. Alleen Jenson Button kon Schumachers tempo in die openingsfase pareren, maar de Honda was beduidend lichter, en moest dan ook een stuk eerder stoppen dan de concurrentie.

Met dertien seconden voorsprong op Alonso stopte Schumacher voor de eerste keer, terwijl Alonso verrassend lang kon doorrijden. Met dit lange rijden greep Alonso de tweede plek, door voor Button en Massa uit de pits te komen. De voorsprong die Schumacher had op de Spanjaard was nog ongeveer gelijk aan voor de stops.

Het tempo dat Schumacher reed in die tweede stint was echter schrikbarend, met het gevolg dat Alonso het gat van elf seconden gemakkelijk dicht kon rijden. Structureel een seconde per ronde sneller, met uitschieters van maarliefst twee seconden, was het slechts een kwestie van aftellen totdat Alonso kon aansluiten aan de staart van Schumacher.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet