Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning Ardi van der Hoek en Nol Köhler op Zolder


120422_gt_kreijne1

In de GT-divisie van de Supercar Challenge gebeurde tijdens de race veel. Bij de start van de race kon Kees Kreijne zijn eerste positie behouden maar daarachter was het René Wijnen die een goede start had. De Porsche-coureur was bij de start voorbij gegaan aan zowel Werner van Herck als Henk Thuis en klom hierdoor op naar de tweede positie.

Achter de koplopers had Steve Vanbellingen een goede start. In de derde ronde lag de bestuurder van de BMW-silhouette al op de derde positie, nadat hij de Mazda van Van Herck en de BMW-silhouette van Henk Thuis had ingehaald. Aan de kop van het veld was René Wijnen er ondertussen in geslaagd om de eerste positie van Kees Kreijne over te nemen.

Vanuit het achterveld meldde ook Jan van der Kooi zich bij de koplopers. De bestuurder van de Lotus Exige GT3 was gestart in het achterveld maar kon al in de vijfde ronde aanhaken bij de koplopers. Van der Kooi was niet te stoppen, want in de vijfde ronde haalde hij de Aston Martin van Kees Kreijne in en een paar ronden later ging de Lotus-coureur ook voorbij aan koploper Wijnen.

120422_gt_v_herck1

Achter Van der Kooi en Wijnen ontstond daarna een spannend gevecht tussen Kees Kreijne, Steve Vanbellingen en Werner van Herck. Van Herck had met zijn Mazda het tempo goed te pakken en kon in ronde twaalf zowel Vanbellingen als Kees Kreijne voorbijgaan. Niet veel later moest ook René Wijnen zijn meerdere erkennen in de Mazda. Wijnen viel voor de pitstops nog verder terug, want ook Steve Vanbellingen en Nelson van der Pol, die zich ook had gemeld bij deze groep, gingen voorbij aan de Porsche.

Ook in deze divisie bleek de regen niet aan iedereen besteed. Bert Redant had het stuur van Steve Vanbellingen overgenomen maar hij schoot al in de eerste ronde van de baan. Ook de andere BMW-silhouette van JR Motorsport ging door de regen in de rondte.

Na de pitstops lag Jan van der Kooi nog steeds op de eerste plaats, met daarachter Charlie Frijns en Werner van Herck. Van Herck slaagde erin om Frijns onder druk te zetten en kon de Porsche van Frijns in de Rea-bocht uitremmen. Achter Frijns lag Kees Kreijne op de vierde positie, Pim van Riet op de vijfde plaats en Jack Rozendaal op de zesde plaats. Rozendaal nam niet veel later de vijfde plaats van Van Riet over, omdat die met een lekke band de pitstraat op moest zoeken.

120422_gt_kooij1

Aan de kop van het veld veranderde in de slotfase niks meer. Hierdoor pakte Jan van der Kooi zijn eerste overwinning van het seizoen, en eindigde Werner van Herck met zijn Mazda 3 Rotor op de tweede positie. De strijd om de derde plaats was in de laatste ronde nog zeer spannend, want Kees Kreijne zette Charlie Frijns flink onder druk. Kreijne kreeg het in de laatste ronde nog voor elkaar om de Porsche van Frijns te verschalken, die hiermee zijn podiumplaats in rook op zag gaan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet