Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Blancpain Endurance Series dit weekeinde van start op Monza

Nederlandse en Belgische inbreng bij andere teams
Naast de Nederlandse en Belgische teams rijden er ook nog Belgische en Nederlandse coureurs mee bij andere teams. Na afgelopen jaar bij Vita4One te hebben gereden zijn Niek Hommerson en Louis Machiels dit jaar actief in een Ferrari van AF Corse. Greg Franchi, vorig jaar kampioen in de klasse, verhuisde van WRT naar Vita4One terwijl de Belgische coureurs Jerome Thiry (Black Falcon), Christian Kelders en Vincent Radermecker (beiden Exagon Engineering) ook in Monza aan de start zullen komen.

Peter Kox en Jeroen Bleekemolen zijn twee namen die komend weekeinde niet in actie zullen komen in de Blancpain Endurance Series. Het Blancpain-Reiter team van Peter Kox zal niet aan de start verschijnen omdat Marc A. Hayek niet beschikbaar is, terwijl Bleekemolen in de American Le Mans Series rijdt. Zijn plaats wordt ingenomen door de Brit Sean Edwards.

hariboporsche_sro
De Haribo beer is dit jaar van de partij in de Blancpain Endurance Series

Kwalitatief hoog deelnemersveld

Naast de Nederlandse en Belgische deelnemers doen er een groot aantal bekende namen mee op Monza. In de Pro Cup bijvoorbeeld zet United Autosports dit jaar een McLaren MP4-12C GT3 in voor David Brabham, Alvaro Parente en Matthew Bell. Vita4One Racing Team komt met een Ferrari, met daarin naast Greg Franchi ook nog Frank Kechele. Bij het Franse SMG Challenge rijden SRO Balance of Performance testcoureur Philippe Gache en de snelle Fransman Olivier Pla.

Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan zijn er in de Pro Am Cup ook genoeg snell coureurs te vinden. Richard Westbrook rijdt net als vorig jaar voor het Haribo Racing Team, terwijl Rob Bell in de McLaren van Gulf Racing zal deelnemen. De snelle Brit Michael Lyons, afgelopen weekend nog 3e in het FIA GT3 op Nogaro, komt in een Ferrari voor het Engelse Scuderia Vittoria uit. Naast deze namen komen veel specialisten uit de langeafstandsracerij aan de start op Monza.

Van twee wielen naar vier wielen
Een team dat ongetwijfeld speciale aandacht van de Italiaanse fans zal krijgen is het Zwitserse Kessel Racing. Zoals het startnummer 46 al doet vermoeden zal Valentino 'The Doctor' Rossi met de Ferrari 458 Italia van Kessel Racing deelnemen aan de Blancpain Endurance Series op Monza. Ondanks de slechte weersvoorspelling, regen op alle dagen, zou Rossi toch menig fan naar het historische circuit moeten kunnen lokken.

Het tijdschema
Op vrijdagmiddag zullen de deelnemende teams twee trainingen van elk 90 minuten afleggen. Zaterdagmiddag zal tussen 13:35 en 14:35 de kwalificatie worden verreden en vervolgens zal zondagmiddag om 14:15 de start worden gegeven voor de drie uur durende race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet