Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ferrari opent sterk in achtertuin

Tijdens de vrije trainingen voor de Grote Prijs van San Marino heeft Ferrari, en dan met name Michael Schumacher, gelijk duidelijk gemaakt wat ze van plan zijn tijdens hun thuisrace. Tijdens de eerste training was Schumacher de snelste, bij de tweede sessie moest hij slechts Fernando Alonso voor zich dulden. Schumacher noteerde echter wel de snelste dagtijd.

Tekst: Daan Jeuken

Schumachers teamgenoot Felipe Massa moet voorlopig nog diep buigen voor zijn Duitse compagnon. In de eerste sessie moest de Braziliaan op de zevende plaats maarliefst 1,8 seconde toegeven. In de middag verkleinde hij dit gat tot een halve seconde.

Vandaag was de eerste keer dit seizoen dat Anthony Davidson de dag niet als nummer 1 eindigde. De Britse testcoureur van Honda eindigde beide sessies als vierde. Zijn teamgenoten, waarbij met name van Jenson Button veel wordt verwacht op Imola, kwamen de eerste sessie niet uit de garage. In de tweede trainingsronde eindigden beiden op een weinig indrukwekkende elfde en dertiende plek, waarbij Barrichello twee tienden langzamer was dan zijn teamgenoot.

De eerste trainingssessie werd wederom door verschillende teams gebruikt om uit te rusten: Renault, BMW, Williams en Honda lieten hun racecoureurs in de pitbox zitten, bij McLaren en Toyota kwamen alleen respectievelijk Räikkönen en Trulli in actie. Ook in de tweede sessie lieten de teams niet het achterste van de tong zien. Beide Renault-coureurs reden zich in slechts vijftien rondes de top zes in, waarbij Alonso nog de allersnelste van het veld was. De McLarens zijn echter pas terug te vinden op de plaatsen negen (Montoya) en elf (Räikkönen).

Onze landgenoten Christijan Albers en Robert Doornbos lieten zich vandaag van hun goede kant zien. ’s Morgens was Doornbos de snelste van de twee met een zesde tijd, Albers eindigde knap tiende. In de middag zakten beide coureurs een stukje terug, waarbij Albers dit keer de bovenliggende partij was. Albers werd veertiende, Doornbos zestiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet