Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Formule 1: Retro: Ferrari gaat Gilles Villeneuve herdenken

Ferrari heeft besloten om Gilles Villeneuve volgende maand op speciale wijze te herdenken. Vandaag, volgende maand is het exact 30 jaar geleden dat de spectaculaire Canadese F1-coureur in het Belgische Zolder verongelukte.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Willem J. Staat/Ferrari

ws_gilles_villeneuve_1

Ferrari gaat Gilles Villeneuve herdenken
Volgende maand 8 mei is het exact 30 jaar geleden dat Gilles Villeneuve na een touché met de March van Jochen Mass om het leven kwam. De geest van Villeneuve leeft in Maranello en bij de fans nog steeds voort. Zijn koelbloedigheid achter het stuur en spectaculaire rijstijl maakte hem onsterfelijk. Ook bij de jonge fans die slechts videobeelden of de verhalen van de journalisten moeten geloven. Ferrari heeft daarom besloten om de namen Ferrari en Villeneuve op een speciale manier bij elkaar te brengen en wel op het circuit van Fiorano.

Op 8 mei a.s. zal zijn zoon Jacques Villeneuve in Fiorano achter het stuur plaatsnemen van de Ferrari 312 T 4 waarmee zijn vader racete en Jody Scheckter het wereldkampioenschap in 1979 won. Het is een passende gelegenheid om der herinnering in stand te houden van een man die in de geschiedenis van Ferrari altijd een ereplek zal blijven innemen.

2012_gilles_2
Gilles Villeneuve één van de laatste échte F1-coureurs! Hij ging niet voor het
geld maar wilde elke ronde winnen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet